Diari digital d'Andorra Bondia
L’escola d’Ordino on s’ha produït el brot d’urticària.
L’escola d’Ordino on s’ha produït el brot d’urticària.

Alguns infants segueixen amb picors, tot i que més lleus


Escrit per: 
M. P. A. / M. S. C. / Foto: BonDia

Alguns alumnes de l’escola francesa d’Ordino afectats la setmana passada per urticària van seguir presentant picors ahir, tot i que la simptomatologia cada vegada és més lleu, segons van informar els professionals sanitaris a la direcció del centre i l’Associació de Pares d’Alumnes (APA). També des del Govern van confirmar que els símptomes es van donar de forma “residual”. Durant la jornada d’ahir, un pediatre, una infermera i un membre del ministeri de Salut van desplaçar-se a l’escola per visitar els infants que van patir un rebrot dilluns. 

Tal com van indicar des de la direcció del centre i de l’APA, i també des del Govern, tots els casos són infants que anteriorment ja havien patit el brot, ja sigui dimarts o divendres de la setmana passada o dilluns passat. L’escola, a més, va assenyalar que hi ha el cas d’un nen que no es trobava entre aquests afectats i que dilluns va tenir erupcions, però des de Sanitat no es té clar que es tracti del mateix quadre. Així mateix, l’executiu va negar que hi hagués cap infant de l’escola andorrana d’Ordino afectat per aquest tema. 

Tal com va assenyalar ahir la direcció del centre i l’APA en un comunicat a les famílies, la direcció de Sistemes Educatius i Serveis Escolars i la secretaria d’Estat de Salut continuen realitzant proves per tal d’esbrinar l’origen de les reaccions al·lèrgiques que han patit alguns alumnes. De moment, però, no es disposa de resultats positius que permetin identificar què ha provocat, i segueix provocant, aquests brots. El que sí que s’ha constatat és que els infants afectats per urticària que no han tornat a l’escola no han recaigut, apunten en la nota. Així mateix informen que des de l’escola andorrana se’ls ha informat que no tenen constància de cap infant ni adult afectat. 

Ahir es va mantenir la reubicació dels infants fora de l’edifici nou de l’escola. Els alumnes de maternal es troben a l’espai de la ludoteca i els de primària a l’edifici de l’escola andorrana. 
Des del Govern van defensar ahir que s’han mantingut informades les famílies des del primer minut a través de trucades, dels grups de WhatsApp i se’ls ha reenviat tots els comunicats de premsa. A més, divendres hi va haver una reunió entre els ministeris de Salut i Educació i l’APA i dilluns es va tornar a celebrar una altra trobada. Tenint en compte la necessitat d’informació per part dels pares i mares, s’han convocat dues reunions a les quals assistiran la direcció de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, la secretaria d’Estat de Salut, el delegat de l’ensenyament francès, la direcció del centre i l’equip pedagògic i tècnics especialitzats. Les reunions tindran lloc avui i demà, a les 20 hores, a la sala d’actes de l’escola. 

El ministre de Salut va afirmar que el més probable és que no s’arribi a determinar la causa que ha provocat l’afectació. Tot indica, va assegurar, que es tracta del vessament d’una substància puntual. Cal recordar que pràcticament des de l’inici es va descartar que l’afectació es produís a causa de l’alimentació.

infants
picors
lleus
Ordino
escola
francesa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic