Diari digital d'Andorra Bondia
Els membres del comitè executiu del Sitca en la compareixença d’ahir.
Els membres del comitè executiu del Sitca en la compareixença d’ahir.

Alguns treballadors, disconformes amb els endarreriments del GAdA


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Alguns treballadors del Comú d’Andorra la Vella estan disconformes amb l’import corresponent al GAdA endarrerit que la corporació els ha notificat que percebran. Són persones que han canviat de lloc de treball per promoció interna o edicte a una categoria superior els darrers nou anys (és a dir, després que el Comú apliqués de forma generalitzada la rebaixa del GAdA) i als quals no se’ls té en compte el salt de banda anterior. Això suposa que aquests empleats acabaran percebent menys diners per aquesta prima del que consideren que els pertocaria.
Al Sindicat de treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) els consta que aquests casos ja s’han posat en coneixement de la corporació i esperen que es puguin resoldre de forma favorable per a l’empleat. L’entitat no va voler quantificar el nombre d’assalariats que es troben en aquesta situació. Precisament dilluns passat, en una de les reunions ordinàries que mantenen el sindicat i la majoria comunal, els representants del Sitca van traslladar a la cònsol major el neguit del personal amb relació al pagament de les primes endarrerides. La presidenta de l’entitat, Emi Matarrodona, va afirmar que els treballadors no estan d’acord que el GAdA se’ls faci efectiu en dues fases, com havia plantejat en un inici la corporació. “Volem que se’ns pagui d’un cop i al més aviat possible”, va remarcar, i va recordar que l’aute que anul·la la rebaixa del GAdA és del 20 de desembre. En la reunió de dilluns, Marsol es va comprometre a donar una resposta sobre com es procedirà amb el pagament a finals de febrer. El sindicat també va demanar que aquesta solució quedi recollida “per escrit” i per això espera que sigui aprovada pel consell de comú. 
Per altra banda, Matarrodona va anunciar que ha presentat la dimissió com a presidenta del Sitca després d’un any de ser elegida. Va argumentar que el GAdA ha estat un tema “molt intens” i “gruixut” i això li ha comportat cert “desgast”. Durant aquest temps també ha trobat a faltar més implicació dels afiliats, ja que les assemblees reuneixen gairebé sempre el mateix nombre de persones. De fet  es va mostrar en espera que a la pròxima assemblea ordinària del mes de març hi hagi més assistència i col·laboració després dels resultats assolits amb el GAdA. Matarrodona també va indicar que tot i que el mandat és per dos anys, “el que cal és complir el que es proposa” per afegir que “jo he complert amb el meu propòsit”. Així mateix va destacar la tasca realitzada per la junta i ara s’iniciarà un procés per cobrir la vacant que deixa a través d’una reorganització de l’executiva, ja que qualsevol afiliat pot substituir un membre que marxa. “Les cadires han de rodar”, i va avançar que ja hi ha “negociacions” per trobar una persona substituta.
En la reunió mantinguda amb Marsol també es va tractar de la jubilació anticipada i es va informar que al març ja es disposarà de l’estudi actuarial. A més, es va avançar en l’aplicació correcta de les hores extra, i es van analitzar les “carències” del pla de formació actual del Comú. “Volem que tot el personal hi tingui accés, no només una part”, va dir, i es va mostrar en espera que el pla ja tingui “una altra cara” el 2020.

alguns
treballadors
gada
disconformes
endarreriments

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte