Dimarts se celebrarà la reunió anual de la junta rectora del consorci que gestiona el centre associat de la UNED a la Seu d’Urgell, centre que compta amb un important nombre d’alumnes d’Andorra. Aprofitant la trobada del patronat −del qual formen part l’Ajuntament de la Seu i el Govern d’Andorra−, un grup d’estudiants reclama més finançament i atenció per al centre universitari, començant pels recursos necessaris per a reforçar les tutories presencials i continuant per una millor dotació de serveis tan bàsics com la biblioteca: la dotació més recent van ser mil euros amb els que a penes es poden nodrir els prestatges de títols de referència en les titulacions.  
Així, un grup d’alumnes sol·liciten formalment el finançament necessari per garantir la continuïtat de les tutories de tercer i quart curs del grau de Psicologia. És, recorden, un dels més demandats, “tant per la seva utilitat social com per la seva projecció professional”. No obstant això, insisteixen, en els cursos avançats els continguts es tornen especialment exigents i requereixen un acompanyament tutorial constant. “Negar aquesta possibilitat als nostres estudiants suposa vulnerar el principi d’igualtat d’oportunitats i desarticular la trajectòria educativa dels qui han confiat en aquest centre com a eix de la seva formació universitària”. Per això sol·liciten el “suport urgent i sostingut al finançament de les tutories de tercer i quart any, sense les quals la qualitat de l’aprenentatge es veuria notablement compromesa”.
Al mateix temps, volen “transmetre la necessitat d’escoltar amb atenció i respecte les veus de l’estudiantat, que demanda ser tingut en compte en la presa de decisions que els afecten directament”. Recorden episodis com el viscut durant el curs passat, quan els talls de carretera arran de diferents protestes i manifestacions van afectar la frontera entre Andorra i Espanya i van impedir a diversos estudiants presentar-se a exàmens, “sense que s’oferissin mesures reparadores o compensatòries”. Aquesta falta d’alternatives, insisteixen, “va generar una sensació d’abandó i desprotecció. Entenem que l’excel·lència acadèmica ha d’anar acompanyada d’una ètica de la cura institucional, que prioritzi el benestar i la justícia en els processos educatius”.
L’estudiantat considera que “urgeix reafirmar la centralitat del centre associat de la Seu d’Urgell com a lloc de referència universitària”. En aquest sentit, apunten, “el centre de La Seu d’Urgell no ha de ser percebut com una seu secundària, sinó com un espai prioritari, accessible, dinàmic i compromès amb l’excel·lència acadèmica i humana. 
Recuperar aquesta visió és fonamental per revertir processos de desconnexió i desmotivació entre els estudiants, així com per garantir el compliment del principi d’equitat territorial en l’accés a l’educació superior”, conclouen en l’escrit enviat a la junta rectora.