Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Eric Jover i el director general de Medi Ambient, Marc Rossell, van inaugurar ahir al vespre el Fòrum.
El ministre Eric Jover i el director general de Medi Ambient, Marc Rossell, van inaugurar ahir al vespre el Fòrum.

Andorra i Aragó estudien com avaluar els objectius de desenvolupament


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: M.P.A.

L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i l’Agencia de Calidad y Prospectiva Universitaria d’Aragó (ACPUA) inauguren ahir i avui la col·laboració per a tirar endavant un projecte “molt innovador”. Així el va definir una de les expertes que acompanya aquest treball conjunt, la professora de la Universidad de Cambridge, Daniella Tilbury i que va pronunciar la videoconferència El compromís de la universitat amb la qualitat i la sostenibilitat. El projecte, tal com va explicar la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda, pretén, d’una banda, elaborar uns indicadors de qualitat que permetin avaluar l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l’ensenyament superior; i, de l’altra, establir un procés participatiu per a reflexionar sobre el model de gestió de la qualitat de l’ensenyament superior. 

En aquest sentit, el director de l’ACPUA, Antonio Serrano, va explicar que l’objectiu de la sessió d’ahir va ser posar en comú la realitat de cadascun dels sistemes universitaris per poder posteriorment elaborar uns indicadors concrets i adaptats a cadascuna de les realitats. “El projecte, va afegir, servirà d’exemple als sistemes universitaris d’altres països”. Per aquest motiu, tant Serrano com Fonolleda van subratllar la importància que el projecte Making connections between the Institutional Evaluation and the Sustainable Development Goals. Empowering stakeholders for quality enhancement estigui finançat per la International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE) amb 10.000 dòlars. 

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, va fer un repàs dels avenços d’Andorra en la seva aposta per la preservació del medi ambient i en l’aplicació dels ODS. Rossell va manifestar que és molt positiu pel país poder adherir-se a aquest projecte internacional donant resposta a l’agenda 2030 dels ODS de les Nacions Unides per treballar de manera transversal en l’aplicació d’aquests objectius amb el ministeri d’Educació i d’Exteriors i definir aquests nous reptes de sostenibilitat. 

Per la seva banda, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va subratllar que la col·laboració entre les dues agències dóna compliment a l’objectiu disset dels ODS, generar aliances per a construir. 

El I Fòrum Andorra-Aragó sobre qualitat i sostenibilitat en l’educació superior posarà els fonaments d’un treball conjunt que continarà al mes de desembre en el II Fòrum que tindrà lloc a Saragossa i que culminarà el maig de 2019 amb amb l’elaboració dels indicadors de qualitat. Les agències de qualitat porten des del 2016 col·laborant en diversos àmbits. Així, la d’Aragó va portar a terme avaluacions pel sistema universitari d’Andorra. Segons Serrano, ambdues agències “compartim una cultura de la qualitat comuna”. Una afirmació refermada per Fonolleda: “Entenem la qualitat des de la mateixa perspectiva”. 

La sessió inaugural, celebrada a La Llacuna, va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones. En la jornada d’avui hi participaran 42 persones que treballaran en diferents grups i compartiran les experiències en l’àmbit de la qualitat i la sostenibilitat d’Andorra i Aragó. El Fòrum s’adreça a estudiants, professorat, equip directiu, personal tècnic i d’administració i titulats de les universitats, als potencials ocupadors d’Aragó i Andorra, representants del Govern d’Andorra i Aragó encarregats de l’ensenyament superior i de la sostenibilitat, personal de les dues agències de qualitat i experts en sostenibilitat.

Andorra
Aragó
avaluar
objectius de desenvolupament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic