El Comú d’Andorra la Vella disposarà d’un sistema de control dels aparcaments en zona blava i verda a través d’un vehicle dotat d’una càmera que farà la lectura de les matrícules per detectar els cotxes que no tenen tiquet. Aquesta eina forma part del projecte de renovació dels parquímetres de la parròquia per equips intel·ligents.

Els actuals parquímetres es van instal·lar fa tres dècades i estan obsolets, ja que permeten únicament el pagament amb moneda i targeta de crèdit del país i tan sols ofereixen la funció d’emetre el tiquet. Amb la renovació, permetran el pagament mitjançant una App (que, entre d’altres opcions, oferirà fer un pagament a distància) i amb qualsevol tipus de targeta de crèdit, nacional i estrangera. A més, els nous aparells seran de baix consum i el Comú intentarà que ofereixin informació de productes o serveis d’interès comunal i comercial. Actualment n’hi ha 82 d’actius però després de fer un estudi de la paròquia s’ha conclòs que se’n col·locaran entre 65 i 75 però mes ben ubicats.

Pel que fa a les tasques de control per part dels agents del servei de Circulació, el nou sistema donarà informació en línia per fer el control de les zones a través d’un instrument electrònic que porten els agents i, fins i tot, mitjançant un programari informàtic ubicat a les dependències de Circulació.

El Comú va preveure al pressupost d’aquest any una reserva de 575.000 euros per tot el projecte, encara que el cost final pot ser inferior. 
La intenció és adjudicar-lo durant aquest primer trimestre de l’any per tal que a finals del primer semestre els nous parquímetres puguin estar ja implantats.