Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra la Vella esdevé la primera administració en adquirir un vehicle industrial elèctric
Andorra la Vella esdevé la primera administració en adquirir un vehicle industrial elèctric

Andorra la Vella esdevé la primera administració en adquirir un vehicle industrial elèctric


Escrit per: 
Agències / Foto: L.B.

El Comú d'Andorra la Vella esdevé la primera administració del Principat a adquirir un vehicle industrial elèctric. Així ho ha posat en relleu el conseller de Medi Ambient i Innovació de la corporació comunal, David Astrié, en la presentació d'aquest petit camió que es destinarà a fer tasques de jardineria del departament de Medi Ambient. 

Es tracta d'un vehicle que ha tingut un cost d'uns 26.000 euros i que per les seves dimensions reduïdes podrà passar per llocs estrets com el centre històric i també podrà transitar pel Parc Central. Té una autonomia aproximada de 100 quilòmetres i pot transportar fins a 500 quilograms, tal com ha comentat Astrié. Per carregar-lo, la corporació ja ha habilitat carregadors als aparcaments no només pensant en aquest vehicle sinó en d'altres.

De fet, Astrié ha posat en relleu que hi ha la voluntat d'anar renovant la flota del Comú, ja que alguns vehicles són obsolets i que en fer-ho es tindran en compte "criteris mediambientals, de zero emissions". La voluntat, segons Astrié, és la de poder arribar a un 6% de la flota de la corporació amb vehicles elèctrics en un termini de "tres o quatre anys" segons els "ratis a què es van comprometre totes les administracions" en el conveni signat amb l'executiu per al foment de la mobilitat elèctrica. 

A més a més, el conseller de Medi Ambient i Innovació ha emmarcat aquesta compra de vehicles sostenibles en la política de sostenibilitat del Comú que es basa, ha remarcat, "en tres eixos". Així, el primer és el de l'energia, i en aquest sentit ha recordat la intenció de "produir energia renovable amb turbines que s'instal·laran a la xarxa d'aigua"; medi ambient, en la qual s'està duent a terme la millora dels camins, i el darrer, el de mobilitat, que a banda d'equipar la flota amb criteris de sostenibiliat també preveu el carril bici, la primera fase del qual es presentarà aviat.

Astrié, que també és assessor del ministeri de Medi Ambient, ha manifestat que per les dimensions del país, Andorra pot assolir ratis "interessants" pel que fa a la penetració del vehicle elèctric i ha afegit el paper de les administracions per anar renovant a poc a poc les flotes amb criteris mediambientals.

vehicle industrial elèctric
andorra la vella
David Astrié
Número de vots: 72
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic