La parròquia d'Andorra la Vella compta des d'aquest dimecres amb dos nous carregadors per a vehicles elèctrics. Estan situats al carrer Doctor Molines, tot just al davant de l'aparcament del Trillà. El conseller de Circulació i Aparcaments d'Andorra la Vella, Xavier Surana, ha manifestat que el Comú "continua apostant per la mobilitat sostenible i justament la cessió d'espais" que es fa per a la instal·lació de nous carregadors és "important". En aquest sentit, el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, ha afegit que s'està treballant amb els comuns per poder donar resposta a les demandes dels usuaris, ja que ha defensat que "no es tracta de posar més carregadors sinó de posar-los millor" i, per aquest motiu, juntament amb les corporacions comunals es busca "posar-los a llocs més cèntrics o que siguin d'un ús més fàcil pels usuaris per poder carregar". Actualment, hi ha una quarantena de punts de càrrega a la via pública i els més emprats són, precisament, els més cèntrics, els del carrer de la Unió, els de davant del Govern i els de Maria Pla.

Mora ha destacat que des de la companyia s'està "monitorant mensualment quin ús es fa" dels diferents carregadors, i ha puntualitzat que perquè siguin rendibles han d'estar utilitzats entorn d'un 20%. El que passa, ha destacat, és que hi ha carregadors que "la gent no vol utilitzar perquè no estan ben ubicats" i, per tant, el que caldria és mirar on es podrien instal·lar perquè realment els conductors els facin servir. El gerent de FEDA Solucions ha recordat que, a banda de la quarantena de punts que hi ha a la via pública, també hi ha "empreses adherides" i s'ha mostrat "molt content" de l'acceptació que està tenint aquesta opció, ja que s'arriba al 50% "de la càrrega a la via pública" a través de les càrregues en hotels o en aparcaments. D'aquesta manera, ha defensat, s'optimitza la inversió que ha de fer FEDA, ja que ha manifestat que hauria de ser "el més òptima possible". De fet, ha recordat que cal ser "prudents a l'hora d'invertir", ja que cada carregador de càrrega contínua pot tenir un cost d'entre 30.000 o 35.000 euros.

Pel que fa als que s'han instal·lat a Doctor Molines, es tracta dels models "més potents" dels que es poden trobar a la via pública i ha destacat que amb aquesta instal·lació el que es vol és donar resposta a persones que necessiten recarregar a la via pública durant una mitja hora "per acabar de fer una càrrega al seu vehicle elèctric o perquè arriba just". En aquest sentit, ha concretat que el divendres és el dia que més càrregues es donen. "Hi ha molta gent que carrega el seu cotxe per marxar de cap de setmana i turistes que arriben el divendres".

I sobre el fet de si hi ha queixes pel fet que hi hagi gent que empri aquestes places de càrrega per estacionar-s'hi, ha reconegut que sí i que el que es demana és la "col·laboració dels comuns" i també es fa una crida al civisme.

Sobre la instal·lació de punts a Andorra la Vella, Surana ha destacat que es farà un treball conjunt amb FEDA per "mirar quins serien els llocs idonis on situar" més carregadors.

Dèficit d'espai
Qüestionat pels mitjans de comunicació sobre les accions que s'han fet en certs punts de la parròquia per guanyar més estacionaments, concretament a Príncep Benlloc i Prada Ramon, Surana ha manifestat que ara estan "analitzant diferents carrers", ja que hi ha "moltes demandes" dels ciutadans, perquè a la parròquia "hi ha un dèficit important d'espai, de zones d'estacionament i justament el que estem fent és buscar aquests llocs per crear noves zones d'estacionament tant per a vehicles com per a motocicletes" i que s'avalua especialment tenint en compte l'ample de les voravies i que hi hagi un pas adient per als vianants.