Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra la Vella i la Massana declinen donar feina als aturats


Escrit per: 
Redacció

La posada en funcionament del subsidi d’atur involuntari per part del Govern el 2 d’octubre ha fet que dos dels tres comuns que actualment donaven feina als desocupats hagin descartat la possibilitat seguir-ne donant l’any vinent.

Aquest és el cas d’Andorra la Vella i de la Massana, que, conscients que “ha de ser el Govern” qui doni ajudes d’aquest tipus i no els comuns, com bé va apuntar la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, ha decidit no fer una ampliació de contracte al personal adscrit a aquesta campanya.
De fet, el tercer comú que disposa d’ajudes d’aquesta mena, el d’Escaldes-Engordany, ha decidit paral·lelament a la confecció del pressupost continuar amb aquests ajuts, però tot indica que seguirà en la mateixa línia que els comuns de les altres dos parròquies i que dedicarà els romanents de la partida a altres tasques també necessàries.
Rosa Ferrer va indicar que al contracte “ja estava estipulat” que finalitzava en data 31 de desembre i que només es recuperaran els ajuts si “les ajudes llançades pel Govern” no obtenen  un resultat satisfactori. Així doncs, dels 600.000 euros que es van destinar a aquesta tasca, es retornarà a les diferents conselleries el percentatge del líquid restant perquè el puguin fer servir al llarg del 2010 per a les tasques i inversions que van quedar posposades amb la creació d’aquestes ajudes extraordinàries.
De la seva banda, la conselleria de Social de la Massana, a càrrec de Maria Pilar Gabriel, també actuarà de la mateixa manera que els seus homòlegs de la capital, tot i que en aquest cas intentaran desenvolupar un tipus d’ajudes especials per donar feina a les “persones amb més dificultats”. Maria Pilar Gariel va indicar que s’intentarà parlar amb el Govern per veure si es pot donar feina a aquestes persones sota el paraigua del que s’anomena “treballs protegits”, que són feines que actualment es donen a gent amb poca formació o a dones que han patit maltractaments i que necessiten ajuda per sortir endavant. Tot i que la bona intenció hi és, Gabriel va comentar que de moment el projecte “està en una fase embrionària” i que en les setmanes vinents es decidirà si es poden donar aquests tipus d’ajudes o si, al contrari, quedaran descartes per al 2010.
Actualment, entre els tres comuns donen feina a 63 persones, tot i que al llarg de l’any han estat més de 200 les que han passat per les dependències entre les tres corporacions.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic