Diumenge entrarà en funcionament el nou servei de les línies de busos comunals d' Andorra la Vella, que suposa un seguit de novetats respecte de l'actual. D'una banda, el preu dels bitllets, que passen a valdre deu cèntims d'euro (bitllet senzill). A més, es millora la freqüència de pas a la línia de Ciutat de Valls, amb un bus cada vint minuts; hi haurà noves parades i es permetrà fer transbordament en el període d'una hora. La concessionària, Andbus, oferirà, també, les tres rutes comunals amb sis autobusos totalment nous, "més accessibles", i que estaran geolocalitzats en tot moment, amb la qual cosa l'usuari sabrà quant pot tardar a passar el seu autobús.

Tal com ha posat en relleu la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, en la presentació dels nous autobusos, les diferents novetats i millores responen "a una aposta clara del comú de fer la ciutat molt més sostenible, amb menys circulació". Una voluntat, ha afegit, que es veu reflectida especialment en el preu competitiu dels bitllets i que suposarà que el comú subvencioni aquest servei amb 600.000 euros a l'any. La intenció és que "els ciutadans utilitzin cada vegada més el bus i caminin". De fet, ha destacat que la millora de les voravies a la parròquia, l'optimització de la connexió entre Andorra la Vella i Santa Coloma o que hi hagi més punts de descans es veuen completats amb el nou servei de bus comunal.

Per tal d'apropar "els ciutadans al transport públic", tal com ha explicat l'administrador d'Andbus, l'empresa concessionària, Dani Vinseiro, s'ha fet una aposta per fer arribar el servei a aquells ciutadans que estan més allunyats dels eixos centrals. D'aquesta manera, les tres línies comptaran amb un total de 77 parades. De fet, s'han afegit alguns punts nous com l' hospital o les residències per a la gent gran de Santa Coloma. A més, i tal com s'ha esmentat, els ciutadans podran fer transbordament entre línies comunals en el període d'una hora. També, es facilitarà que es pugui adquirir els diferents títols de transport a través d'internet a andbuscomunal.net o amb l'aplicació andbuscomunal. Hi haurà tres categories de títols el bitllet senzill, que tal com s'ha esmentat valdrà deu cèntims i que es podrà adquirir al bus o a la web i a l'aplicació; les targetes multiviatges de 10 i 40 viatges que també es podran comprar per internet o aplicació i a l'oficina d'Andbus a l'Estació Nacional d'Autobusos (oberta 24 hores, tal com ha incidit Vinseiro); i l'abonament per a residents, que es podrà tramitar al comú o a través d'internet. En aquest cas, cal que des de la corporació comunal se certifiqui que la persona és resident a la parròquia i posteriorment, ja es podrà adquirir l'abonament.

Cada autobús disposarà, tal com ha detallat Vinseiro, un lector de codis QR a través del qual via telèfon mòbil o en format paper es podrà validar el viatge. Les persones que tinguin targeta magna, podran gaudir del bus de manera gratuïta i només l'hauran de mostrar al conductor.

Les línies, segons ha explicat el cònsol menor, Miquel Canturri, han canviat de nom i passaran a dir-se LM la de la Margineda; LV la de Ciutat de Valls i LS la dels Serradells. Tal com s'ha esmentat la de Ciutat de Valls incrementa la freqüència de pas a cada 20 minuts durant tot el dia, ja que tal com ha dit Canturrri "és una línia molt sol·licitada"; les altres dues circularan cada mitja hora. A més, totes les línies passaran per davant de Casa Comuna i dues circularan també per Meritxell. També, hi haurà tres parades en les quals els usuaris podran fer la connexió amb les línies de busos nacionals: Consell d'Europa, la Grau i la Rotonda.

La companyia ha adquirit sis busos nous per fer aquestes línies. Es tracta de vehicles de nou metres i 20 places (ja que s'ha considerat que són els millors per moure's per Andorra la Vella) i tot compten amb el certificat Euro6. A més, van equipats amb desfibril·ladors. Tal com ha explicat Marsol, són de color blanc i vermell per recordar els clípols que abans circulaven pel país.