Andorra Telecom i Inlingua van rebre ahir al vespre el guardó Olympe de Gouges de promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral, concedit per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. Aquest guardó, atorgat per primer any amb motiu del Dia internacional de la dona treballadora, reconeix les accions i mesures implementades en aquestes empreses per la igualtat de drets d’homes i dones. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va lliurar el guardó a les dues empreses guanyadores i va reconèixer el seu compromís ferm amb la igualtat de gènere. 
Inlingua va ser premiada, com a empresa mitjana, per  adoptar mesures com la creació d’una comissió d’igualtat permanent, dur a terme enquestes periòdiques entre la plantilla, establir un procediment de denúncia d’assetjament sexual,  aplicar mesures de sensibilització i implementar la perspectiva de gènere de manera transversal en la seva activitat comercial. Andorra Telecom, per la seva banda, va rebre el guardó de la categoria de gran empresa pel seu compromís amb una comunicació no sexista i per la sensibilització i la formació en matèria d’igualtat. També per dur a terme un estudi acurat dels llocs de treball amb una política retributiva lliure d’estereotips de gènere, establir programes de conciliació de la vida laboral, personal i familiar, i aprovar un protocol de prevenció de l’assetjament sexual.
En la seva intervenció, el ministre Espot va anunciar que el projecte de llei d’igualtat inclourà controls efectius de la igualtat salarial. També va afirmar que la bretxa salarial s’ha de combatre, des dels poders públics, i donar unes eines específiques a les dones discriminades per poder-ho denunciar, amb plans concrets de formació a les escoles, amb polítiques d’incentius a les empreses, amb un rol exemplar de l’Administració pública i amb la paritat real i efectiva a les institucions públiques i als centres de decisió. L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc a l’Hotel Cèntric, i va comptar també amb una conferència a càrrec de la CFO de Shechers Iberia, Rosa Allegue, i de la directora general de GVC Gaesco, Carme Hortalà. Ambdues van explicar les seves experiències i els entrebancs que han trobat per ser dones.