Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació de l'acord d'Andorra Telecom amb Univers Bomosa i Worldcoo.
Un moment de la presentació de l'acord d'Andorra Telecom amb Univers Bomosa i Worldcoo.

Andorra Telecom, primera empresa en adherir-se al sistema de recaptació solidari


Escrit per: 
Redacció/Foto: Andorra Telecom

Andorra Telecom ha signat un acord amb Univers Bomosa i Worldcoo que permetrà els seus clients col·laborar en el finançament de projectes socials d’ONG del país, segons ha informat la parapública. 

Així, la companyia ha desenvolupat una opció d’activació d’una donació fixa de 0,5 euros al mes perquè els clients que ho considerin puguin fer efectiva aquesta aportació a través de la seva factura. Una vegada activada l’opció, el client pot desactivar-la en qualsevol moment. L’activació, que ja es pot fer des d'avui mateix, es podrà fer a través del canals digitals d’Andorra Telecom, a l’àrea de client de l’App o web, així com des de la botiga.

El primer projecte que rebrà les donacions dels clients d’Andorra Telecom serà la Botiga Solidària de la Creu Roja Andorrana, un projecte social i de voluntariat nascut el 2020 per fer front a la complicada situació econòmica de moltes famílies i persones del país. A la botiga es poden trobar articles de necessitat bàsica d’alimentació, higiene, neteja i específics per a bebès i infants.

Els clients d’Andorra Telecom donaran suport a la Botiga de la Creu Roja Andorrana. Posteriorment, Bomosa i Worldcoo presentaran a la companyia altres projectes a finançar. Aquests projectes estan subjectes a uns rigorosos criteris de selecció en els que es verifica que les ONG objecte de les donacions compleixin amb requisits de transparència, control financer, solvència i experiència. Aquests criteris estan definits en base als principis per la Internacional Commitee on Fundraising Organizations, que agrupa òrgans auditors d’ONG de gairebé 30 països. Les ONG objecte de les donacions es comprometran a presentar un balanç econòmic que permeti garantir que els fons obtinguts s’han destinat a la finalitat prevista.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha destacat "l’oportunitat de la iniciativa, en un moment especialment difícil per les conseqüències que la pandèmia de la Covid-19 està provocant en moltes famílies i persones i que ens dóna a tots l’oportunitat de ser solidaris i col·laborar fent micro-donacions”. Nadal també ha fet èmfasi en què la companyia desenvolupa i col·labora amb diferents iniciatives socials que s’emmarquen dins de la seva política de responsabilitat social corporativa.

Per part de Bomosa i Worldcoo, Albert Batalla ha explicat que aquest primer projecte amb el que s’inicia la col·laboració amb Andorra Telecom, "compleix amb escreix els criteris de selecció establerts, ja que està oferint un servei necessari per a moltes famílies del Principat". Batalla s’ha congratulat que la iniciativa pugui començar a caminar al país, de la mà d’Andorra Telecom i ha expressat el desig que "aviat puguin afegir-se iniciatives d’altres d’ONG del nostre país". Per agrupar tots els projectes que es fan a Andorra, des d’avui està disponible el web andorrasolidaria.worldcoo.com.

Des de la Creu Roja Andorrana s’ha agraït "l’oportunitat de poder consolidar el projecte de la Botiga Solidària, que està garantint recursos essencials a les persones i famílies que ho estan passant malament".

Andorra Telecom
primera
empresa
adherir-se
sistema
recaptació solidari

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte