Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra Telecom rebaixa un 95% la tarifa de dades en itinerància
Andorra Telecom rebaixa un 95% la tarifa de dades en itinerància

Andorra Telecom rebaixa un 95% la tarifa de dades en itinerància


Escrit per: 
M.S.

Els clients d’Andorra Telecom que utilitzen els dispositius mòbils en itinerància ho podran fer amb menys cost econòmic a partir del primer de juliol després de la rebaixa de tarifes aprovada pel consell d’administració de la companyia. Així ho va explicar ahir el director de Negociació Estratègica d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, que va assenyalar que fins a 27.000 clients mensuals de mitjana utilitzen la itinerància, el 98% dels quals a Europa, i fins a un 93% del consum té lloc a Espanya, França i Portugal. 

D’aquesta manera, i després dels diversos acords assolits amb diferents operadors, per a les principals destinacions europees la rebaixa de les tarifes serà d’un 30% per a l’enviament d’SMS, d’un 40% en el cas d’una trucada de dos minuts i del 95% en el cas de consum de dades d’internet. 

Així, a partir de l’1 de juliol l’SMS passarà a costar 0,20 euros davant els 28 cèntims actuals, els dos minuts de trucada costaran 0,95 euros (0,35 euros el minut més 0,25 euros d’establiment de trucada) en lloc dels 1,55 euros actuals i el megabyte de dades passarà dels 0,95 euros, en el cas d’Espanya, França i Portugal, a 0,05 euros, i dels 10 euros que costava en països com Bèlgica, Holanda, el Regne Unit, Alemanya, Suïssa, Àustria o Itàlia, entre d’altres, també a 0,05 euros. Pel que fa a les trucades rebudes en itinerància, la rebaixa no serà tan important i el preu per minut passarà dels 0,40 euros que costa avui a 0,35 euros.

Així mateix, Casadevall, que va destacar que la rebaixa de tarifes ha estat possible després de més d’un any de negociacions amb fins a 25 operadors, va explicar que amb aquesta modificació es pretén aconseguir que molts dels clients d’Andorra Telecom que tenen també una targeta d’una altra companyia per quan surten a l’estranger ja no l’hagin d’utilitzar, i a la vegada millorar l’oferta comercial d’Andorra Telecom, aproximar-se a les tarifes que s’apliquen a la Unió Europea i afavorir la connectivitat dels clients a fora d’Andorra, essencialment en el servei de dades.

Precisament, pel que fa a l’ús d’internet a través dels dispositius mòbils, el director de Negociació Estratègica d’Andorra Telecom va detallar que la mitjana de consum nacional és d’uns 600 megabytes al mes, és a dir uns 20 MB diaris, i va assegurar que “si fas servir la mateixa mitjana amb itinerància a Europa pagaries un euro al dia, fent una utilització normal podries arribar a dos o tres euros al dia utilitzant 50 o 60 megues, que ja et dóna per a WhatsApp, fotos o per consultar el correu electrònic”.

A més, Casadevall, que es va mostrar convençut que amb aquestes tarifes els clients “ja no caldrà que apaguin les dades” quan siguin fora del país, va avançar que durant els mesos de juliol i agost, i amb l’objectiu que els clients puguin fer proves i comprovar els diferents consums, els primers 50 MB que s’utilitzin seran gratuïts.

El director de Negociació Estratègica va admetre que amb la modificació de les tarifes “passem a guanyar menys però també creiem que es consumirà més”. En aquest sentit, Casadevall, que va assegurar que mentre es negociava amb els diferents operadors “teníem clar que tot el que reduíem en despesa ho passàvem al client”, va indicar que els clients que utilitzaran dades poden augmentar fins al triple.

Quant a la futura limitació del roaming, que l’any passat va generar uns ingressos de 44 milions a Andorra Telecom,  Casadevall, que va incidir que des de la UE encara no es té clara la regulació de la itinerància, va insistir que es continua treballant per diversificar el negoci i compensar la baixada d’aquests ingressos.

Andorra
telecomunicacions
telèfon
trucades
Comentaris: 1

Comentaris

Las llamadas siguen siendo caras, casi 50 céntimos minuto es carismo Seguiremos usando moviestar en España sale más a cuenta. Y además si me llaman a mi no me cobran. Que ahora si contestas una llamada en España con el número andorrano menudo clavazo te dan.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic