Diari digital d'Andorra Bondia
Al Gran Valira, al riu d’Os i a l’estany d’Engolasters la temporada arrencarà el 14 de marc.
Al Gran Valira, al riu d’Os i a l’estany d’Engolasters la temporada arrencarà el 14 de marc.

Angonella, Ensagents i Canals Roges, nous acotats sense mort


Escrit per: 
Redacció/Foto: visitandorra.com

La temporada de pesca 2019, que arrencarà com és habitual el 14 de març amb l’obertura dels vedats intensius de l’estany d’Engolasters i del riu d’Os i de l’acotat de pesca sense mort del riu Gran Valira, inclourà tres nous vedats de pesca sense mort on l’any passat sí que es permetien captures de peixos d’una longitud mínima de 40 centímetres, segons es desprèn de l’ordre ministerial relativa a la nova temporada publicada ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). 

Concretament, es tracta dels acotats de l’estany del Mig de l’Angonella, del de l’estany de les Canals Roges (Siscaró) i del de l’estany Mig d’Ensangents, on aquesta temporada tots els peixos pescats hauran de ser retornats vius a l’aigua.
Pel que fa als rius i cursos d’aigua, la temporada arrencarà el 6 d’abril i finalitzarà el 13 d’octubre, mentre que l’obertura del període de pesca a llacs, estanys, basses i masses d’aigua s’obrirà, sempre que el desgel ho permeti, el 15 de juny, i acabarà també el 13 d’octubre. Als acotats de l’estany d’Engolasters, del riu d’Os i del Gran Valira la temporada s’allargarà fins al  17 de novembre.
Pel que fa a la pesca de la granota roja, que requereix una llicència especial, es podrà practicar des del 14 de març vinent i fins al 13 d’octubre. Respecte a les tarifes de les llicències de pesca per a la temporada 2019 i de les quotes de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (Facip) aquestes s’han actualitzat amb l’import de l’IPC.

Angonella
Ensagents
Canals Roges
acotats
sense mort
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic