La Baula Xu ha 'revolucionat' aquests dies, juntament amb quatre companys més del Massachusetts Institute of Technology (MIT), les aules dels centres educatius de batxillerat del país. Són alumnes del prestigiós centre nord-americà, però durant unes setmanes han estat professors. Han plasmat els seus coneixements als joves andorrans, i han après també com funciona a nivell educatiu el petit país dels Pirineus. Alan Ward, professor d'informàtica i enginyeria de l'escola andorrana de batxillerat, ha compartit les hores de classe amb la Baula Xu. A banda del que ha pogut ensenyar, per als alumnes també ha suposat una "motivació" i un "exemple" conèixer "una estudiant d'enginyeria i dona", procedent d'una universitat "tan prestigiosa" com el MIT. "Perquè encara tenim la preconcepció que són tot homes i no és veritat", ha defensat. 

Així mateix, Ward també ha destacat que la presència de l'estudiant del MIT ha servit perquè els alumnes fessin servir realment els seus coneixements d'anglès. També ha subratllat la seva actitud de "sempre anar a buscar una solució" quan es presenten problemes d'informàtica i enginyeria, aspecte que ha deixat petjada als alumnes de batxillerat.

La Baula, de 20 anys, ha ensenyat, però també ha après. Ha assegurat que l'ha sorprès molt el sistema educatiu d'Andorra, amb tres models d'ensenyament, i també ha destacat de tots ells la manera de funcionar, amb classes molt pràctiques, de grups reduïts, on també se surt fora de l'aula. "A la meva classe som 40-50 persones", ha explicat, i consisteix a escoltar la lliçó del professor i després mirar d'entendre-la a casa fora d'horari escolar. "És difícil que t'atenguin individualment", ha afegit.

Així mateix, confia que la seva presència hagi permès fer entendre als estudiants que un cop finalitzin els estudis tenen molts llocs fora d'Andorra on marxar a estudiar. A tots ells els ha animat a "explorar món".

Pel que fa a la seva experiència amb Andorra, ha assegurat que li ha encantat el país i que vol tornar-hi a l'estiu. També ha dit que s'ha sentit molt ben cuidada, "com un nen petit", per la família que l'ha acollit aquestes setmanes. Demà els cinc estudiants del MIT ja marxen del Principat. 

Finalment, també s'han mostrat molt satisfets amb l'experiència els alumnes de batxillerat de l'escola andorrana. La Marta Mateu ha subratllat el "coneixement” i la "cultura" que els ha aportat la Baula Xu amb tot el que els ha explicat sobre la seva vida a Massachussetts. "M'ha fet pensar bastant" amb el seu futur, tot i reconèixer que serà difícil per a ella acabar a un centre de prestigi com el MIT. La Isabel Quintanilla ha destacat sobretot el fet de poder practicar anglès mentre adquireixen nous coneixements i van treballant el material de classe.