Diari digital d'Andorra Bondia
Eric Jover.
Eric Jover.

Aprovat el reglament del codi deontològic i normes i honoraris dels notaris


Escrit per: 
Redacció / FOTO: SFGA

El consell de ministres va aprovar ahir el reglament del codi deontològic, de les normes internes i dels honoraris dels notaris, que desenvolupa la Llei del notariat, segons va explicar el ministre portaveu.
Eric Jover va detallar que el text, que ha estat consensuat amb la Cambra de Notaris, estableix i defineix les normes deontològiques, les normes internes de funcionament i d’autofinançament, i els barems relatius als honoraris remuneradors dels notaris, que es mantenen com fins ara pels diferents serveis que presten.
El reglament, que estableix també el règim d’incompatibilitats en l’exercici de la professió, determina que els notaris han d’abstenir-se de cercar la clientela amb altres mitjans que no siguin les pròpies capacitats professionals i, en tot cas, no han de recórrer a reduccions d’honoraris i no han de servir-se de proveïdors de clientela ni, en general, d’altres instruments no conformes a la dignitat i al prestigi de la professió.
D’altra banda, l’executiu va acordar la licitació per a l’adquisició de material de dotació informàtica i multimèdia per equipar escoles del país aquest any per un import de 150.000 euros. També en l’àmbit educatiu, el consell de ministres va donar llum verd al reglament de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal i al reglament que regula el reconeixement de qualificacions d’ensenyament superior.
Encara en Educació, el Govern va acordar la convocatòria de beques d’estudi al Japó per al pròxim curs 2021-2022. La beca s’ofereix gràcies al conveni signat amb el país nipó fa anys, i permet als estudiants de nacionalitat andorrana la possibilitat d’accedir al programa de beques de nivell màster i doctorat.

notaris
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic