Diari digital d'Andorra Bondia
Les situacions d’abús es van fer arribar a Treball al novembre.
Les situacions d’abús es van fer arribar a Treball al novembre.

Argentinos en Andorra rep el compromís de Marsol de posar fi als abusos laborals


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, “està 100% decidida a acabar amb les irregularitats dels permisos de desplaçats”. Aquesta és la percepció que el president d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, va tenir després de la trucada telefònica de la ministra en la qual van poder aclarir també algun altre malentès.

Segons Ponce, la ministra s’ha posat mans a l’obra a treballar de manera ferma amb el departament de Treball, i concretament amb l’àrea d’Inspecció, per mirar de solucionar algunes qüestions que s’havien denunciat des de l’associació com ara que “no volien agafar les denúncies” sota el pretext que no podien fer res o que no arribarien enlloc.

A més, també es van aclarir aspectes relacionats amb les gestions que el mateix Ponce havia fet ja al mes de novembre entregant en mà a la seu del ministeri la documentació i els testimonis recollits sobre les irregularitats laborals practicades sobretot per una empresa de contractació temporal que fa d’intermediària en la captació de professionals per treballar en la construcció. En aquest sentit, segons Ponce, la titular de Treball va admetre que tots els aspectes denunciats sobre la mala praxi de l’empresa envers empleats argentins s’han confirmat, com ara els pagaments en negre, no tenir seguretat social i treballar sense les equipacions necessàries, arran d’unes inspeccions efectuades en les darreres setmanes. Així és que “tot el que s’havia denunciat està ara registrat i recollit en actes”, remarca Ponce.

En la conversa, Marsol també va reiterar que ha donat instruccions perquè es facin sistemàticament les inspeccions a les obres. També va compartir amb ell la dificultat de trobar inspectors de treball especialitzats en construcció per poder portar a terme els controls.

Argentinos en Andorra
Compromis
marsol
abusos laborals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte