Avui, divendres 16 d’octubre, arrenca una edició diferent de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. I és que aquest certamen mil·lenari s’ha hagut de reinventar davant l’evolució de la pandèmia -que ha impedit celebrar una fira presencial- per a poder seguir posant en valor els formatges artesans del Pirineu.

Així, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu fa un pas endavant i a partir d’avui mateix, coincidint amb la data d’inici de celebració de la Fira de Sant Ermengol, ofereix a través d’un canal de YouTube propi, vinculat al web www.firasantermengol.cat tres tastos guiats de formatges, a càrrec del gastrònom Pep Palau, una recepta de cuina, a càrrec de Diego Alias, del Restaurant Ca l’Amador de Josa del Cadí, i un taller d’elaboració de formatge a càrrec de Carme Mora, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall.  

Aula de tast online

Els 5 vídeos per a poder fer un tast online des de casa de formatges artesans de vaca, cabra i ovella, així com els dos tallers de cuina de formatge es poden trobar ja en diferents enllaços. El tast de formatges artesans de vaca de l’Alt Pirineu i l’Aran es pot seguir a https://www.firasantermengol.cat/tast-formatges-vaca/, el tast de formatges artesans de cabra de l’Alt Urgell i la Cerdanya a https://firsantermengol.cat/tast-de-formatges-artesans-de-cabra-de-lalt-urgell-i-la-cerdanya/, el tast de formatges artesans d’ovella del Pirineu català a https://www.firasantermengol.cat/tast-de-formatges-de-pastor-dovella-del-pirineu-catala/, i la cuina del formatge a https://www.firasantermengol.cat/la-cuina-del-formatge/.

En el marc de cadascuna de les propostes que es poden trobar al web, es pot consultar el llistat de formatges que formen part de cada tast, les fitxes de tast dels formatges, es proposaran maridatges, i es facilitarà informació dels punts de venda on es podran trobar els formatges que formen part de cadascun dels lots.

Al llarg de l’any, i de manera periòdica, la Fira de Sant Ermengol anirà ampliant el nombre de tastos que es podran seguir des del seu web i el seu canal Youtube.