La Micro First Lego League Andorra Telecom es va celebrar ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. A la competició, sota la temàtica de les ciutats intel·ligents i els reptes de futur de les ciutats sostenibles, hi van prendre part un total de sis escoles del país amb nou equips diferents. Hi van participar 106 alumnes dels tres centres de segona ensenyança de l’escola andorrana i els col·legis Janer, Sant Ermengol i Sagrada Família, i estava dividia en tres apartats. Entre les 15 i les 17 hores es van presentar els projectes de valors i científics i a partir de les 17 hores es va celebrar el projecte de robòtica. “Aquest és el projecte més lúdic i també el més complicat a l’hora de programar”, va indicar Carles Casadevall, portaveu d’Andorra Telecom.
El projecte de robòtica consisteix a superar diferents obstacles i proves a partir dels robots de Lego creats per cada equip. “És una prova d’adaptació, ja que hi poden haver errades i els alumnes s’han d’adaptar”, va comentar Casadevall. Els projectes van ser valorats per diferents àrbitres i jutges. Els àrbitres en aquesta sisena edició van ser quatre professionals d’Andorra Telecom: Marta Ramírez, Andreu Isal, Pablo Feliu i Carolina Castellanos, mentre que els jutges eren externs. Els projectes científics dels alumnes van ser valorats per l’enginyer Jordi Llovera i l’arquitecte Gerard Veciana, dos professionals amb una trajectòria centrada en la sostenibilitat. Pel que fa als projectes de valors, ho van fer el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, i el pilot de ral·lis Albert Llovera. 
L’equip guanyador en la categoria de robòtica va ser Sermelegos, de l’escola Sant Ermengol, que va aconseguir els millors resultats en el repte plantejat al voltant de la construcció sostenible, accessible i innovadora en les grans ciutats. El jurat va considerar que l’equip Pinefrik de l’escola andorrana d’Encamp va presentar el millor projecte científic, mentre que en la categoria de valors, el combinat premiat va ser Santa&Co,Win de l’escola andorrana de Santa Coloma.
Aleix Navas, membre de l’equip Santa&Co,Win  de l’escola andorrana de Santa Coloma, va comentar que el projecte Valors vol demostrar que tot l’equip està cohesionat i que han treballat tot junts. “Nosaltres hem pensat en una idea bastant innovadora”, va indicar Navas, ja que consisteix a poder fer la compra des de casa a partir d’un dron que és capaç de transportar 20 kg. En aquesta línia, Casadevall va manifestar que s’anima els alumnes a no tenir límits i a tirar endavant i fer propostes que siguin esbojarrades, idees que a un adult no se li ocorrerien.
Pel que fa als nervis del dia de la competició, Navas es va mostrar optimista amb el projecte del seu equip i va indicar que quan experimenten nervis, al final aporten molt més. En aquest sentit, Júlia Baudin, professora de tecnologia de l’escola andorrana de Santa Coloma, també va manifestar que quan millor ho fan és a la competició, ja que la pressió els ajuda. A més, va declarar que la competició és un aprenentatge molt pràctic.