Aconseguir 240 donacions. Aquest és l'objectiu de la quarta campanya de donació de sang organitzada per MoraBanc Andorra i la Creu Roja Andorrana que se celebrarà dilluns vinent al pavelló poliesportiu. Així s'ha posat en relleu aquest matí durant la roda de premsa de presentació de la iniciativa.

De fet hi ha previstes fins a 240 places perquè tothom qui ho desitgi pugui fer aquest gest solidari de donar sang. Tal com ha recordat el secretari general de la Creu Roja Andorra, "la sang és imprescindible per a la vida humana i se'n necessitat moltíssima". Moltíssima? Doncs sí, no exagera. I és que si s'entra al Banc de Teixits i Donacions de Catalunya cada dia en calen fins a 1.100 reserves. Justament aquesta és la quantitat que se'n recullen al cap de l'any al Principat. Però no es tracta d'una aportació minsa. Saurí ho creu fermanent i posa un exemple. Aquí es recapten més donacions de sang que a Lleida capital, on la població duplica la d'Andorra.

Pel que fa als detalls de la campanya, el pavelló obrirà portes a les 12 del matí i fins a les 20 hores es podran donar sang. Per fer-ho, cal demanar cita prèvia, però si algú no l'ha demanada també es pot acostar fins allà donat que sempre hi ha aproximadament un 10% dels que l'han demanat que fallen. 

Quant a les expectatives de cara a la recol·lecta d'aquest any, Saurí ha explicat que esperen mantenir i si es pot superar la bona xifra de l'any passat i arribar a més de 1.200 donacions.

La primera campanya al pavelló va tenir lloc just abans de l'inici de la pandèmia, el 9 de març de 2020. En aquella ocasió hi va haver 84 nous donants, al 2021, 53 i l'any passat, 36. Per a Saurí seria molt bona notícia poder aconseguir i fidelitzar més nous donants.

El secretari general de la Creu Roja ha recordat els requisits que s'han de complir per poder donar sang com ara tenir entre divuit i setanta anys, pesar més de 50 quilosi haver donat per última vegada fa més de dos mesos.

El MoraBanc regalarà dues entrades per al partit del 22 d'abril a les persones que vagin a donar sang.

Com es habitual, la campanya compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, del SAAS i del Centre Comercial Andorrà – Super U.