El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha defensat avui la seguretat en els treballs de construcció de les fonts a la plaça de la Rotonda tot i la crescuda de l’aigua del riu que es va produir aquest dilluns per les pluges i el desgel avançat per la calor d’aquests dies. Precisament com que ja hi havia aquesta previsió, la constructora va demanar al Comú poder col·locar uns blocs en forma de triangle per protegir uns tubs que hi havia a la zona de les obres. Per aquest motiu, amb la crescuda, l’aigua va passar per sobre dels blocs i va fer que es poguessin veure “imatges espectaculars” dels salts de l’aigua per sobre dels blocs. De fet, Astrié ha assegurat rotundament que no es va produir cap desperfecte. “No ha passat absolutament res -ha declarat- i hem de desdramatitzar el que s’ha anat dient aquests dies”. D’aquesta manera contestava així al comunicat que va fer públic el PS+Independents de la capital segons el qual, la crescuda de l’aigua havia provocat “desperfectes”. També ha remarcat que cada dilluns es fa visita d’obres per fer un seguiment de les mateixes i ha demanat col·laboració constructiva a la minoria.

A més d’afirmar que ho hi va haver cap dany a les obres, Astrié ha volgut clarificar que la constructora ja té un protocol específic d’actuació en casos com aquest. Així, ha assenyalat que és el cap d’obra qui decideix en quines circumstàncies s’ha de procedir a evacuar el material i el personal si hi ha una crescuda de riu. A més, hi ha mitjans que permeten desviar l’aigua, com els blocs de formigó que es van fer servir per ampliar els dics. Però és que a més, ha subratllar el cònsol menor, tots els comuns estan en col·laboració permanent amb protecció civil que té una xarxa de mesuradors d’aigua “i sempre que salten alarmes quan el cabal està creixent avisen als comuns”. I el comú pot avisar a la constructora en cas que hi hagi una crescuda del riu. “I en aquest cas no va passar”, ha afegit.

Pel que fa als terminis de durada de les obres, el cònsol ha insistit que “no queden afectats, simplement cal observar quines són les variacions de l’aigua”. I “ara mateix no hi ha cap variació d’aigua”. Així doncs, si tot va bé, la previsió és que els treballs estiguin enllestits a mitjans de maig tal com estava previst.