Diari digital d'Andorra Bondia
Recreació de com serà el centre de Grifols a Ordino.
Recreació de com serà el centre de Grifols a Ordino.

Benazet defensa la seguretat del centre de recerca de Grifols


Escrit per: 
M. P. / Foto: Govern d'Andorra

"Ni a Grifols, que és una entitat de prestigi, ni a nosaltres que volem tot el bé per la població d'Andorra i d'Ordino, se'ns hagués ocorregut posar qualsevol centre de recerca que pogués comportar un risc per a la població". Així de clar s'ha manifestat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en relació amb els dubtes expressats en alguns articles d'opinió (de "dubtosa intenció i dubtosa qualitat", ha dit) o per part de la consellera general, Carine Montaner, al voltant de la seguretat del centre de recerca que construirà Grifols a Ordino. "El que puc dir és que és un laboratori de nivell de seguretat 3, com n'hi ha a Niça, a Marsella, a la Complutense de Madrid o a Navarra. És una cosa absolutament homologada a grans ciutats i que obliga, per protegir sobretot els treballadors, a un determinat nivell de seguretat, però que no reverteix cap perill per la ciutadania", ha detallat.

En aquest sentit ha assegurat que "a Andorra no es farà cap recerca que no sigui homologat i que no segueixi la normativa més estricta de seguretat i bioètica vigent a Europa", explicant que en cap cas els passaria pel cap fer res que pogués perjudicar el procés d'acord d'assocaició amb la UE. Així, ha deixat clar que "no és un laboratori de virologia ni on es faci recerca amb gèrmes patogens". Uns gèrmens que hi poden ser "perquè s'hi faci un estudi per comprovar si un tractament funciona o no, però de la mateixa manera que tenim gèrmens i també tenim un nivell de seguretat molt elevat al laboratori del nostre hospital". El ministre ha insistit que el centre de Grifols "serà un dels més rellevants en la investigació amb immunologia" per lluitar contra malalties de la propia immunitat o el càncer. "Tindrem un laboratori de recerca sobre noves tècniques de tractament del càncer" o per combatre infeccions. En aquest punt ha recordat, per exemple, que Grifols ja ha desenvolupat "tècniques, anticossos contra el mateix SARS-CoV-2".

Martínez Benazet també ha defent que l'arribada d'un centre de recerca "obre un nou sector que que és el sector del coneixement, de la recerca, el sector de la biotecnologia en un país que està molt necessitat d'obrir sectors econòmics i d'activitat". Tal com ja va exposar la setmana passada al costat del cap de Govern, ha insistit que "donarà una visibilitat molt improtant" perquè Grifols és una entitat "de prestigi internacional" i que "té un poder de captació i d'atracció molt important que farà, sense cap dubte, i ho dic amb coneixement, que hi hagi altres entiats del món de la biotecnologia que es vulguin instal·lar a Andorra". Així, ha reiterat que "tothom pot estar tranquil".

Andorra
laboratori
Grífols
Centre
recerca
defensa
seguretat
benazet
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic