Diari digital d'Andorra Bondia
El director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, presenten les novetats del Cirque du Soleil.
El director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, presenten les novetats del Cirque du Soleil.

Camp insta els partits que incloguin als programes alternatives al Cirque


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El contracte entre el Cirque du Soleil i Andora Turisme acaba aquest estiu amb el darrer espectacle que ahir es va presentar i que porta de nom Rebel. El que està clar és que si el pròxim mes d'abril surt un altre govern de DA, la fórmula del Cirque per a l’estiu es mantindrà. Així ho va assegurar ahir  el ministre de Turisme, Francesc Camp, durant la presentació del nou espectacle. Camp, però, va desafiar la resta dels partits polítics que es presentin a les eleccions i els va demanar que incloguin als seus programes electorals si aposten o no pel Cirque. “I en cas que no apostin per aquesta fórmula, que diguin quines propostes alternatives presenten”, va dir.   
El ministre de Turisme i també el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que han estat els principals abanderats del Cirque dins del govern taronja, van deixar clar ahir que aposten per la continuïtat d’aquesta marca. “Si em pregunten a mi, jo dic que el Cirque hauria de continuar, perquè és una garantia de futur”, va assegurar Budzaku. El gerent d’Andorra Turisme, però, va reconèixer que al final la continuïtat del Cirque és una decisió política. El ministre, que es va manifestar en la mateixa línia que Budzaku, aposta per la marca de la companyia canadenca “perquè pocs esdeveniments poden aportar al país més de 100.000 espectadors”, va comentar. 

El contracte finalitza
Un cop s’acabi el darrer espectacle aquest estiu, el contracte d’Andorra Turisme amb el Cirque s’haurà exhaurit, després que el 2017 en signessin un per dos anys. Segons va avançar el ministre, la companyia canadenca deixa un marge de sis mesos perquè des d’Andorra Turisme es pugui seguir fent ús de la imatge i dels continguts de l’espectacle per a la difusió i promoció. Però el pròxim govern haurà de decidir en pocs mesos si vol o no renovar el contracte. Camp també ha assegurat que tant si es fa una renovació de contracte com un de nou no suposarà cap cost afegit, perquè la relació entre el Govern i el Cirque ja ha tingut un històric important. El ministre, però, va recordar ahir que el cost del Cirque du Soleil, que l’any passat va suposar 2,6 milions d’euros nets i  que aquest any també preveu un pressupost similar, “és el que ha comportat més crítica des de l’inici per part dels partits de l’oposició”. Camp va interpel·lar així els grups de l’oposició: “què es faria a l’estiu si no es fa el Cirque du Soleil?”. El ministre vol que siguin clars quan critiquen l’aposta que ell ha defensat des del 2013, i els va recordar que és una fórmula que ha portat més de 100.000 turistes i més d’un 90% d’ocupació al país en dates estivals.
Així, a més de presentar el nou espectacle, tant Budzaku com Camp van fer un recordatori de l’històric dels espectacles del Cirque du Soleil. Un format que ha canviat tant pel que fa al contingut (que en les cinc primeres edicions es va basar en Andorra com a eix central i que l’any passat, amb Diva, va canviar i va apostar per la música femenina), com pel que fa al concepte de gratuït. Així, les places de pagament amb entrades amb seient i amb una millor visibilitat han anat guanyant pes i ja suposen més de la meitat. De fet, dels 5.000 espectadors que es calcula que hi haurà per sessió l’estiu vinent, 2.908 seran per a entrades assegudes i 2.092 dempeus. Quant a la totalitat de les 22 representacions, s’esperen 100.000 espectadors, dels quals 63.976 seran asseguts  i 46.024 dempeus. El gerent d’Andorra Turisme va declarar ahir que Andorra ha de seguir apostant per aquesta part de gratuïtat i d’exclusivitat de l’espectacle. La fórmula, al seu parer i si es renova el contracte, hauria de seguir sent aquesta proporció de 3.000 de pagament, 2.000 gratuïtes. Per a Budzaku pocs esdeveniments poden atreure tant gran públic. “Com a molt un Fórmula 1”, va bromejar. 

‘Rebel’ ret homenatge als més grans de la cançó dels darrers 50 anys amb una trama d’amor 

El nou espectacle exclusiu que oferirà Cirque du Soleil l’estiu vinent a Andorra portarà de nom Rebel i  ret homenatge als més grans de la cançó a través d’una trama de fons inspirada en l’amor.
Si l’any passat van ser les veus femenines, amb Diva, les que van envair l’escenari amb les acrobàcies de la companyia, aquest estiu seran els homes els protagonistes. I ho faran en multitud de registres, des del rock, el pop, el blues, i molts altres. Ara per ara, com ja va passar amb Diva, no s’han volgut desvelar els noms dels cantants que seran interpretats, perquè encara s’estan negociant els drets d’autor. De fet, dels 2,6 milions d’euros de preu net que es preveu que costi l’espectacle (com l’any passat) 275.000 euros seran destinats a pagar tant els drets d’autor com les adaptacions que els autors accepten que se’ls faci a les seves cançons. Un dels que segurament s’escoltarà serà Michael Jackson. La companyia canadenca té un espectacle monogràfic tant d’ell com d’Elvis Presley.
Budzaku va manifestar que el cartell i el nom de l’espectacle denoten “el punt provocador, diferent i inconformista” que tindrà la representació. 
De nou, la veu i música seran en directe i es combinaran amb xous acrobàtics. Un d’ells serà exclusiu a Andorra “i no s’ha provat a altres llocs”, va avançar el director de producte i nous projectes, Enric Torres. Les acrobàcies seran en gran part aèries perquè puguin ser vistes pels 5.000 espectadors que caben en cada sessió. De fet, Andorra Turisme ha estat autocrítica en remarcar que malgrat superar el 8 de nota mitjana pels espectadors en la globalitat de l’espectacle de l’any passat, la visibilitat ha estat l’aspecte menys valorat i que cal millorar. Per aquest motiu, s’està estudiant una distribució d’una graderia central amb dos laterals i un públic dempeus que anirà entre la graderia i l’escenari i també al costat d’aquest.  
La nova proposta del Cirque du Soleil es repetirà en 22 espectacles que tindran lloc del 29 de juny al 28 de juliol. Durarà al voltant de 60 minuts, amb una animació prèvia. Hi haurà dos modalitats de preu,  per als que siguin espectadors entre setmana (20 i 22 euros) i per als que ho seran el cap de setmana (23 i 25 euros). La diferència dels dos euros també respon a un concepte de visibilitat i segons Budzaku se soluciona així la queixa que alguns hotelers van efectuar l’any passat sobre la poca visibilitat de certes entrades.  El gerent d’Andorra Turisme, però, va tornar a insistir en la necessitat d’una gran implicació per a la venda d’entrades per part dels hotels. 
La difusió i comunicació de l’espectacle va començar ahir primerament al Principat i després es farà per tot arreu. A finals de gener també ocuparà gran part de l’estand de Fitur i a partir de març i abril s’activarà l’operatiu de les reserves i una campanya més intensa de comunicació. 

camp
insta
partits
alternatives
Cirque
programes
incloguin

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Proposo la meva ajuda a qualsevol partit polític per elaborar l'alternativa al Cirque du soleil

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte