El Comú de Canillo ha posat aquest dimarts la primera biga del tram del mirador del roc del Quer que transcorrerà sobre el buit, un acte simbòlic que ha servir per mostrar l'estat dels treballs i anunciar que la nova atracció turística s'inaugurarà al mes de juny.

Els moviments de terres per a la construcció del mirador del roc del Quer van començar a finals d'any, i les obres han començat fa unes setmanes, amb l'arribada del bon temps. El projecte comença a la carretera, al costat de la qual s'habilitarà un aparcament i, un cop acabin tots els treballs, el camí que uneix la carretera amb el mirador es tornarà a restaurar per deixar-lo en el seu estat original. Al llarg del recorregut s'hi podran trobar marcadors de paisatge i elements d'interpretació, i a l'extrem una zona de museu a l'aire lliure que explicarà la flora i fauna característiques de la zona. 

Però l'atractiu principal serà el nou mirador: una plataforma de 20 metres de longitud, dels quals uns 12 metres transcorreran sobre el buit, i el tram final tindrà el terra de vidre, per generar encara més impressió al visitant. Així, “cadascú decidirà el seu nivell d'impressió”, ha explicat el cònsol menor, David Palmitjavila, durant la visita d'obres que s'ha dut a terme aquest dimarts al migdia. 

La infraestructura serà única als Pirineus -les més pròximes es troben als Pics d'Europa i als Alps- i per això, el Comú de Canillo considera que serà un element dinamitzador de la parròquia i del país, ja que “hi ha gent que només es desplaça per veure aquest tipus d'infraestructures”. En els indrets on s'instal·la un mirador d'aquestes característiques, “hi ha un abans i un després”, ha assegurat Palmitjavila, que espera que sigui un revulsiu per al turisme del país.

Al final del voladís, s'hi col·locarà una escultura de còrtex, de manera que des del poble de Canillo farà la sensació que hi hagi una persona penjada de la plataforma. Amb tot, Palmitjavila ha volgut destacar que el projecte que es va escollir del concurs d'idees dut a terme l'any 2014 és el que s'integra més en el paisatge i a la forma del roc del Quer, tot mantenint l'espectacularitat desitjada. Els responsables del projecte són els arquitectes Raimon Diaz i Pau Iglesias d'Enginesa. 

La voluntat és que el mirador, que té un cost d'uns 400.000 euros, es pugui inaugurar al mes de juny, coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu, i que pugui estar obert tot l'any. L'equipament tindrà vigilància durant el dia i estarà tancat a la nit.