Diari digital d'Andorra Bondia
Canillo prohibeix anar amb el gos al domini de les estacions
Canillo prohibeix anar amb el gos al domini de les estacions

Canillo prohibeix anar amb el gos al domini de les estacions


Escrit per: 
P.G.

La nova ordinació comunal que regula a la parròquia de Canillo el control i la tinença d’animals de companyia prohibeix el trànsit de les mascotes “per tota l’àrea geogràfica de concessió de la societat explotadora de les pistes d’esquí”, especifica. La sanció per la infracció del propietari o posseïdor de l’animal està prevista en 200 euros. També especifica que en queden exclosos els gossos dels cossos especials quan estiguin desenvolupant la funció del servei, els gossos de múixing que treballen per a les pistes i els de pasturatge o caçadors en exercici de les seves tasques.
La regulació, publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) la setmana passada, també estipula en cinc mesos el termini marcat perquè els propietaris inscriguin les mascotes al cens comunal d’animals de companyia. Aquesta inscripció s’ha d’acompanyar d’un document d’identificació que ha d’acreditar les dades de l’animal i del propietari i de la placa identificadora que la mascota ha de portar inserida a la cadena. 
Quant a la circulació dels animals de companyia tant a les vies públiques com als camins rurals, les mascotes han d’anar acompanyades i s’han de portar sempre subjectes amb una corretja o cadena. A banda, l’ordinació també estableix per a tots els gossos considerats perillosos l’obligació de circular per la via pública amb morrió “i en cap cas no poden ser conduïts per menors de 18 anys”, diu el text. A més els animals de companyia no poden circular per les zones enjardinades, esportives o de jocs infantils de Canillo. 

Canillo
gossos
domini
estacions esquí
pistes
mascotes
tinença d'animals
Número de vots: 158
Comentaris: 5

Comentaris

A mi, m'agradarie que prohibissin els coches,quads i motos. Als paisos de muntanya civilitzats, es el que fan. Som i serem originals, i destructors...
Tota la raó!
Per què no es regula abans el turisme de borratxera, el dels pisos de lloguer no declarats a Turisme o a tot el "turisme" de qualitat que embruta la parroquia cada cap de setmana? Com sempre, a fotre al qui paga i viu aquí.
Completament d'acord ! A veure si s'amplia a tot Andorra.
Un motiu per no anar a Canillo. Quan fareu alguna cosa a favor dels animals de companya com als països desenvolupats ja avisareu.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic