Diari digital d'Andorra Bondia
Vista del Comú de Canillo.
Vista del Comú de Canillo.

Canillo reubica 66 temporers que no han pogut tornar al seu país


Escrit per: 
Redacció

El Comú de Canillo ha informat aquesta tarda que ja ha reubicat 66 temporers d'origen sud-americà, dels 580 que té registrats la parròquia, que no han pogut tornar al seu país. Segons es va explicar 57 s'han reubicat a pisos cedits gratuïtament per empreses que gestionen habitatges d'ús turístic i 9 al Casal Sant Cerni, cedit per mossèn Ramon.

A més, des de al corporació s'ha informat que avui s'ha enviat una enquesta on-line a tots els temporers que es troben a la parròquia amb l'objectiu de conèixer la seva situació actual, saber on s’allotgen, quan venç el seu contracte de lloguer, fins quan podran fer front al lloguer, etc.. i saber si actualment fan front a les despeses d’alimentació, si els hi ofereixen els àpats els que els allotgen o hi ha alguna ajuda per part d’alguna entitat pública,  i en el cas que els comprin directament fins quan creuen que podran fer front a aquesta despesa.

Els resultats de l’enquesta s’utilitzaran per preveure, durant les properes setmanes, quines seran les necessitats a atendre de manera prioritària i per a quantes persones i si caldrà fer-ho per les dificultats per assumir el pagament de l’allotjament, d’alimentació o ambdues coses.

Les respostes a l’enquesta també permetran saber si els temporers tenen algun vol de retorn que no s’hagi anul·lat, i la seva predisposició a tornar al seu país d’origen, en el cas que des d’Andorra finalment se’ls pugui facilitar un vol de retorn.

Des del Comú s'ha recordat que es continuen gestionant els casos que li van arribant de temporers en situació més precària. La setmana passada, un equip creat especialment per resoldre aquestes qüestions, encapçalat pel cap del departament de Dinamització Turística i Cultural, Francesc Oriol, va començar a donar resposta als temporers amb necessitats més urgents, a la vegada que des del Comú es mantenen reunions periòdiques de coordinació amb la direcció d’ENSISA atès que una part important dels temporers que resideixen a la parròquia han estat treballadors a Grandvalira.

Igualment, s'ha volgut agrair a totes les empreses i entitats col·laboradores el seu oferiment per trobar solucions a les dificultats del col·lectiu de temporers així com als hotelers de la parròquia que continuen allotjant i proporcionant els àpats sense cost als seus empleats de temporada i que es troben en aquesta mateixa situació.   

Andorra
temporers
Canillo
reubicar
atrapats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic