Amb l'objectiu d'esdevenir un referent al país com a espai de trobada intercultural a través del menjar, el Comú de Canillo, en col·laboració amb Regaderafoodie, ha organitzat l’International Foodie Fest (IFF), un esdeveniment gastronòmic inèdit que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de juny a l’antic Càmping Pla i que inclou també activitats musicals, tallers i activitats infantils.
“Amb l’International Foodie Fest volem que Canillo sigui un punt de trobada entre cultures, on el menjar serveixi com a llenguatge universal per connectar persones. És molt més que un festival: és una invitació a viatjar pel món sense sortir del país, descobrint sabors únics i autèntics”, ha assegurat el conseller de Promoció Turística i Comercial, Àlex Kinchella, en la presentació d'un certament que, amb entrada gratuïta, oferirà una experiència única per a tota la família, amb tapes salades i dolces i begudes tradicionals de diferents països, servides per restaurants seleccionats del territori. I és que cada establiment representarà una sola cultura culinària, garantint l’autenticitat i la diversitat.
Per la seva part, la representant de Regaderafoodie, Andrea Regadera, ha explicat que "els esdeveniments ‘foodie’ van començar fa tres anys com un petit brunch de 30 persones. L’any següent vam reunir-ne 150. Aquest any, el repte era fer créixer la idea i convertir-la en alguna cosa gran: així neix l’International Foodie Fest, un homenatge a la diversitat culinària que tenim a Andorra i que massa sovint passa desapercebuda".
Kinchella i Regadera han detallat que els restaurants participants no hauran de satisfer cap quota per disposar d'un estand i que es podran quedar el cent per cent de la facturació. Això sí, hauran d'oferir obligatòriament una tapa salada i una dolça del seu país i, de manera opcional una beguda. En aquest sentit, els organitzadors van explicar que els preus seran unificats, quatre euros per tapa i dos per beguda, i que el pagament es farà mitjançant tokens que es podran adquirir a l’organització, que farà una selecció "acurada" dels participants fomentant la participació amb tapes poc conegudes però emblemàtiques, de regions amb identitat culinària pròpia.
"Apostem per un model de turisme responsable i proper, que posi en valor la nostra oferta gastronòmica i doni veu als restaurants del territori. Aquesta és una oportunitat per als restauradors de mostrar el seu talent, guanyar visibilitat i enriquir la nostra identitat com a destinació diversa i acollidora", ha destacat Kinchella.
El certamen es podrà visitar divendres, de set de la tarda a deu de la nit, el dissabte de dotze del migdia a deu de la nit, i diumenge de dotze del migdia a les sis tardes.