El Papa Francesc ja ha beneït la imatge de la Verge de Canòlich que la delegació andorrana, encapçalada per l’arquebisbe Joan-Enric Vives, els cònsols lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina, i mossèn Pepe Chisvert, li va oferir ahir. Va ser “un dia molt important i significatiu” per a Chisvert i “especial i emotiu” per al cònsol.

Han estat gairebé dos anys de preparatius i finalment la trobada amb el Sant Pare per cloure les celebracions dels 800 anys de la troballa de la Mare de Déu de Canòlich es va poder fer segons el previst. En aquest sentit, Majoral va agrair a la comissió i a totes les persones que han fet possible el viatge, especialment del ministeri d’Afers Exteriors, al mateix rector de la parròquia i a l’arquebisbe, la feina feta.

Ha estat un “viatge excepcional”, en paraules del cònsol lauredià. Aquest dimarts entregaven la rèplica de la Mare de Déu al Portone di Bronzo perquè ahir pogués presidir l’audiència pública que ofereix el Papa els dimecres a la plaça de Sant Pere del Vaticà. I ahir la delegació andorrana es va emocionar i il·lusionar en poder “portar-li la talla de la nostra Mare de Déu”, va explicar mossèn Chisvert. “Hem estat testimonis d’un moment de comunió”, va expressar el prevere de la parròquia de Sant Julià, que va afegir que “hem compartit el carinyo per les valls d’Andorra”. Un moment en què el Papa ha obsequiat amb un rosari a cadascun dels representants andorrans, que han aprofitat per convidar-lo a visitar el Principat.

Malgrat que el mes de la Mare de Déu, el mes de maig, ja s’hagi acabat, i que l’audiència amb el Sant Pare hagi estat un dels punts forts de les celebracions del 800 aniversari de la troballa, el darrer dels actes tindrà lloc aquest vespre amb l’estrena del curtmetratge Tirites, al qual també s’ha “posat molta il·lusió” i que explica la història de Canòlich. De totes les celebracions, mossèn Chisvert es queda amb el dilluns de la setmana jubilar, el dia 22 de maig, quan van pelegrinar fins al Santuari amb tot un grup de persones amb mobilitat reduïda, i evidentment amb l’audiència papal, més enllà del propi aplec del dia 27.