Diari digital d'Andorra Bondia
La presentació de la memòria va comptar amb Txiqui Bruna, Ramon Sàrries, Amadeu Rocamora i la vicepresidenta, Canòlich Baró.
La presentació de la memòria va comptar amb Txiqui Bruna, Ramon Sàrries, Amadeu Rocamora i la vicepresidenta, Canòlich Baró.

Càritas andorrana atén 854 usuaris el 2018, un 6% menys que el 2017


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

Càritas andorrana va atendre l’any passat un total de 854 usuaris, un 6% menys que el 2017. Els ajuts del Govern i “la millora de la situació econòmica” són les dues causes que han contribuït a aquesta disminució, segons va explicar el seu president, Amadeu Rocamora. Per donar servei a aquestes persones, l’entitat ha comptat amb la col·laboració de 81 voluntaris. En aquest sentit, l’arxipreste de les Valls i consiliari de l’entitat, Ramon Sàrries, va destacar que tant els voluntaris com els professionals de Càritas fan aquest servei “per unes conviccions religioses”. 

Rocamora va detallar que el programa d’atenció primària va atendre 267 famílies que van demanar ajuda per satisfer necessitats bàsiques com l’alimentació, l’habitatge i la salut. Dins d’aquest programa, els usuaris han crescut un 4% respecte del 2017. Un 60% d’aquestes persones ateses són dones i un 46% arriben a Càritas per derivació directa del ministeri de Salut i d’Afers Socials, Justícia i Interior. Pel que fa a les problemàtiques, en un 24% dels casos es tractava de qüestions econòmiques, en un 23% per rebre informació i orientació, un 14% necessitaven ajuda sanitària i un 13% per temes laborals. El rober va tenir un total de 125 famílies usuàries i va recollir 48.000 quilograms de roba. El banc d’aliments va donar servei a 103 famílies, el 31% de les quals estan vinculades als serveis socials del Govern. Els productes recollits van ser prop de 24.000. 21 van ser les persones ateses pel programa Suport, adreçat als qui es troben en risc d’exclusió social. Quant al programa Transeünts, s’hi van acollir 49 persones no residents sense llar que estan al país una o dues nits i se’ls proporciona allotjament, manutenció, medicació i higiene. La majoria són persones que resideixen a Espanya i que venen per mirar de trobar feina, però en veure la dificultat d’obtenir-la marxen, va detallar la coordinadora dels programes, Txiqui Bruna. 
Rocamora va aprofitar la presentació de la Memòria 2018 per anunciar que una de les accions que es vol ampliar i millorar és la del rober. Per això han llogat un nou local que s’inaugurarà a finals del mes de juny i pròximament “es concretarà un acord de col·laboració amb el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat”. El president de Càritas va recordar que l’objectiu del rober és recollir roba usada per donar-la a la gent del país que la necessiti, però també “la defensa de la natura”. És per això que la roba es tracta per reutilitzar-la i vendre-la a les botigues de segona mà que té l’entitat. Aquesta roba també s’exporta a Espanya, concretament a la Seu d’Urgell, i es col·labora amb el projecte Grapats de Càritas Urgell. 
D’altra banda, Rocamora també va apuntar la possibilitat de traslladar el banc d’aliments pròximament. També va assenyalar que l’any que ve la conferència regional de Càritas Europa se celebrarà per primera vegada al Principat. 

Càritas Andorrana
usuaris
2018
2017
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic