Càritas Andorrana organitza la conferència 'El menjar no es llença. La lluita contra el malbaratament alimentari', a càrrec de Marta Pons, dietista-nutricionista i col·laboradora puntual de l’entitat, en el marc del programa del Banc d’aliments. La xerrada s'emmarca en la celebració del Dia del voluntariat i pretén agrair la tasca i reconèixer el compromís dels voluntaris, tal com indiquen des de l'entitat. La conferència tindrà lloc el dijous 5 de desembre a les sis de la tarda al Rober Càritas, a les noves instal·lacions situades al camí de la Borda Nova d'Andorra la Vella.

Tal com informen des de Càritas, la ponència tractarà sobre idees, consells i receptes originals per reaprofitar el menjar, estalviar temps i diners així com cuidar la salut. La conferenciant donarà pautes i estratègies per cuinar un dia per a tota la setmana.

A més, Pons parlarà dels imprescindibles del cistell de la compra i d’alguns trucs per comprar amb qualitat sense gastar més del compte. Quant a les receptes, els assistents rebran idees pràctiques i senzilles per preparar humus, bases de pizza, mandonguilles i hamburgueses originals, trinxats, truites, cremes, salses, gelats i batuts naturals, entre d’altres.

La xerrada és gratuïta i està oberta al públic en general, voluntaris i membres d’entitats sense ànim de lucre. Al finalitzar l’acte, hi haurà un pica-pica per a tots els assistents.