Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Cinca.
Jordi Cinca.

Cinca creu que la resolució de la UE pot fer reobrir pisos


Escrit per: 
Redacció

El ministre portaveu, Jordi Cinca, creu que si el model de declaració de béns a l’estranger aplicat pel Govern d’Espanya se suavitzés, tal com ha dictaminat la Comissió Europea, podria fer que les persones d’aquest país amb propietats a Andorra declaressin el bé i això seria positiu pr al Principat, ja que la possibilitat d’explotar aquests immobles creixeria “substancialment”. 

Cinca va declarar que, amb tot, el Govern encara està en fase d’anàlisi de la resolució de Brussel·les i que és difícil pronunciar-se perquè cal conèixer amb més detall aquest dictamen i les conseqüències que pot tenir. En tot cas va apuntar que és “un tema que interessa i preocupa”, encara que va deixar clar que tot depèn del Govern d’Espanya. 
Preguntat sobre el volum de pisos de propietaris espanyols que estan tancats, Cinca no va voler donar cap xifra. Només es va limitar a dir que poden anar des de segones residències fins a inversions immobiliàries importants destinades a ser explotades en diferents formats. “Cada cas genera situacions diferents i vol solucions diferents”, va afirmar. El ministre també creu que la resolució de la Unió Europea (UE) tindrà més impacte en les persones que tinguin “una o dues propietats a Andorra”. La Comissió Europea considera que el model de declaració de béns a l’estranger aplicat per Espanya amenaça cinc llibertats fonamentals del tractat de funcionament de la UE.

Aprovat el programa estadístic del 2019

El Govern va aprovar ahir el decret del Programa estadístic relatiu a l’any 2019 del departament d’Estadística. L’aprovació té lloc després que els òrgans del Sistema estadístic del Principat i del Consell Andorrà d’Estadística hagin emès els respectius dictàmens favorables. Així, continua el desplegament de la llei del Pla d’estadística 2018-2021 a través de quatre programes anuals successius, on s’identifiquen i descriuen totes les activitats estadístiques que s’han dur a terme cada any.

 

Els estrangers no residents hauran de demanar un NIA

Les persones no residents al Principat que no han tingut cap relació amb l’Administració hauran de sol·licitar l’atorgament d’un número d’identificació administrativa (NIA) abans de fer qualsevol tràmit. La sol·licitud es podrà fer a través de qualsevol òrgan o servei administratiu d’atenció al públic del Govern o dels comuns, però a partir del 14 de gener es posarà en marxa l’Oficina d’Identificació Administrativa (OIA), que serà l’únic òrgan autoritzat per fer-ho. 

declaració de béns
Comissió Europea
pisos
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic