El moviment ciutadà Desperta Laurèdia va presentar ahir una sol·licitud d’informació formal per demanar al Comú de Sant Julià de Lòria que exposi a tota la població el projecte tècnic de la tirolina que es vol construir a Naturlàndia, el seu recorregut, l’informe mediambiental, el pla de viabilitat econòmica i les mesures de seguretat. La plataforma considera que cal frenar la construcció del giny i exposar públicament el projecte. A partir d’aquí, creuen que és el poble qui s’hauria d’expressar.

La sol·licitud d’informació anava acompanyada d’una cinquantena de signatures de gent de Sant Julià de Lòria que amb aquest gest també volen expressar el seu malestar per la forma de fer de l’equip comunal. El portaveu de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, va explicar que aquest moviment ciutadà és especialment crític amb l’estat de la parròquia motivat sobretot per l’actuació de les últimes administracions comunals. Indiquen, però, que la situació s’ha agreujat aquest mandat per la manca de planificació i de prioritats en les inversions que s’han dut a terme. En aquest sentit, remarquen que “el Comú no està legitimat per fer una inversió en un giny com és aquesta tirolina a la Rabassa, i menys avançant els diners” que costarà. El fet és que el col·lectiu té el convenciment que “la tasca d’un Comú no s’ha de limitar només a inversions en projectes turístics”, sinó que també ha d’atendre altres aspectes, defensa un model de parròquia i de Naturlàndia completament diferent, i critica que la corporació avanci els 3,5 milions per a la tirolina. La plataforma va explicar que, abans que ells, altres ciutadans es van adreçar de forma individual al Comú per tenir informació del giny i se’ls va fer una presentació “pírrica” i “vaga”. 
El portaveu de la plataforma va afirmar que si obtenen resposta faran pública la informació perquè tots els ciutadans hi tinguin accés, hi puguin reflexionar i dir-hi la seva. Així, argumenten que es vol evitar que es doni una situació similar a la del projecte del ràfting, que es va impulsar sense tenir ni els permisos i sense poder fer res per aturar-lo.
Desperta Laurèdia exposa que vol ser una eina perquè la població de Sant Julià de Lòria expressi els seus neguits i sigui crítica “amb el que no s’està fent bé”. D’aquesta manera, Cairat declara que “som molt crítics amb la forma de fer d’aquest Comú, que és totalment opac”. Per això va remarcar la necessitat que la ciutadania tingui curiositat pel que està passant i que iniciï una “profunda reflexió”.