Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions de Naturlàndia.
Les instal·lacions de Naturlàndia.

Ciutadans de Sant Julià demanen frenar la tirolina i tenir accés al projecte


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El moviment ciutadà Desperta Laurèdia va presentar ahir una sol·licitud d’informació formal per demanar al Comú de Sant Julià de Lòria que exposi a tota la població el projecte tècnic de la tirolina que es vol construir a Naturlàndia, el seu recorregut, l’informe mediambiental, el pla de viabilitat econòmica i les mesures de seguretat. La plataforma considera que cal frenar la construcció del giny i exposar públicament el projecte. A partir d’aquí, creuen que és el poble qui s’hauria d’expressar.

La sol·licitud d’informació anava acompanyada d’una cinquantena de signatures de gent de Sant Julià de Lòria que amb aquest gest també volen expressar el seu malestar per la forma de fer de l’equip comunal. El portaveu de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, va explicar que aquest moviment ciutadà és especialment crític amb l’estat de la parròquia motivat sobretot per l’actuació de les últimes administracions comunals. Indiquen, però, que la situació s’ha agreujat aquest mandat per la manca de planificació i de prioritats en les inversions que s’han dut a terme. En aquest sentit, remarquen que “el Comú no està legitimat per fer una inversió en un giny com és aquesta tirolina a la Rabassa, i menys avançant els diners” que costarà. El fet és que el col·lectiu té el convenciment que “la tasca d’un Comú no s’ha de limitar només a inversions en projectes turístics”, sinó que també ha d’atendre altres aspectes, defensa un model de parròquia i de Naturlàndia completament diferent, i critica que la corporació avanci els 3,5 milions per a la tirolina. La plataforma va explicar que, abans que ells, altres ciutadans es van adreçar de forma individual al Comú per tenir informació del giny i se’ls va fer una presentació “pírrica” i “vaga”. 
El portaveu de la plataforma va afirmar que si obtenen resposta faran pública la informació perquè tots els ciutadans hi tinguin accés, hi puguin reflexionar i dir-hi la seva. Així, argumenten que es vol evitar que es doni una situació similar a la del projecte del ràfting, que es va impulsar sense tenir ni els permisos i sense poder fer res per aturar-lo.
Desperta Laurèdia exposa que vol ser una eina perquè la població de Sant Julià de Lòria expressi els seus neguits i sigui crítica “amb el que no s’està fent bé”. D’aquesta manera, Cairat declara que “som molt crítics amb la forma de fer d’aquest Comú, que és totalment opac”. Per això va remarcar la necessitat que la ciutadania tingui curiositat pel que està passant i que iniciï una “profunda reflexió”.

 

tirolina
Naturlàndia
Sant Julià de Lòria
desperta laurèdia
Comentaris: 4

Comentaris

El pais de la queixa constant...... Podriem montar una plataforma en contra del manteniment de la marca Vallnord, i una agrupció per lamco tinuitat de vallnord, una plataforma contra la fira, una plataforma a favor del reciete multifuncional, agrupació anti llums estereofoniques del Cirque, plataforma en contra de les probes pilots per millorar el transit, veins en contra de l’aeroport, ciutadans pro aeroport a la seu, associació contra el clor a les piscines publiques, plataforma pel soterrament del transit a la rotonda, agrupació pel manteniment de la plaça del cloud, amics per la eliminació de la zona blava, defensors del cine a preus populars, amics per la defensa de les ruixades a les miccions dels gossos, defensors de la tirolina de soldeu, plataforma contra la plataforma, ciutadans contra la mesquita, amics del vel, associació per la independencia energetica, comite de defensa de les carreteres sense talls, fridays for future, mondays for present, plataforma anti roaming de sta a la Seu, Sindicat anti Sindicats a la funcio publica, Sindicalistes sindicats que es reuneixen d’amagat, amics de le lletres, enemics dels números, veins de l’Aldosa anti ETR, agrupació veinal per una Aldosa a les fosques, defensors d’un planeta sense plastics, Andorra anti llaços, Andorrans per la defensa de la republica catalana amb un president on tour, amics de l’esquí alpí sense skimos per la pista, amics del rando lliure, plataforma les Muntanyes són de tots i passo per on vull, agrupació de el meu cotxe és més gran i no freno a la rotonda, ciutadans units per la dreta sempre tinc preferencia, veïns per la prohibició de les bosses de plastic, .... i anar fent, res ens va bé.....
Estàs millor? T'has quedat ben relaxat? No et preocupis, probablement tenies un episodi passatger de dificultat d'evacuar. Em refereixo a la ment. Pren-te un Micralax cada tres hores durant 10 dies.
I tanta raó que té. Solana explica a quina plataforma estàs tu.....
I quanta raó, aquí tot deu es queixa per tot. Feu tirolines, aeroport, idees creatives per fer avançar el país. El país ha d’avançar, s’ha d’innovar, mirem al futur, prou immobilisme, viatgeu una mica collons

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic