Diari digital d'Andorra Bondia
Exemple d’una nòmina d’un operari de manteniment del Govern.
Exemple d’una nòmina d’un operari de manteniment del Govern.

Clam dels operaris de manteniment del Govern pels salaris baixos


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

Els operaris de manteniment del Govern comencen a perdre la paciència. Fa temps que reivindiquen una millora de salaris –que asseguren que no arriba– perquè se senten discriminats. Denuncien que els treballadors dels comuns que fan la mateixa feina que ells cobren molt més. “Nosaltres tenim sous de 1.200 euros bruts i aquesta setmana hem vist edictes del Comú d’Escaldes per contractar un lampista o un paleta i els paguen 1.700 euros bruts”, exposen alguns d’aquests funcionaris que prefereixen mantenir-se en l’anonimat. O un altre exemple: un edicte per cobrir una plaça de tècnic d’enllumenat com a treballador públic interí a la capital amb un salari brut de més de 1.400 euros.

Els treballadors amb qui ha pogut parlar el BonDia, que asseguren que representen la trentena de membres que hi ha al grup, afirmen que “fa més de quatre anys que lluitem”, i encara que “ens van dir que ens arreglarien el sou, fins ara res”. És per això que finalment s’han decidit a fer públic el seu malestar. “Només demanem sous dignes”, reivindiquen, i van recordar  que “tal com estan els lloguers i el nivell de vida, amb 1.000 euros al mes és complicat viure”. Com ells mateixos expliquen i es pot comprovar en la nòmina que acompanya l’article, els empleats que es troben a la banda més baixa de la graella salarial i que no tenen triennis, els queda un salari net de poc més de 1.000 euros. A més, des que ha entrat en vigor la nova Llei de la Funció Pública que permet la mobilitat interna entre comuns, el Govern, el Consell General i el Consell Superior de la Justícia –cosa que vol dir que en la primera convocatòria interna per cobrir una plaça, aquesta s’obre també a les altres administracions– el greuge que consideren que pateixen s’ha fet més evident. “Abans aquests edictes no els veiem, però ara sí i hi ha molta diferència”, remarquen. 

La conseqüència directa? Una fuga de treballadors del Govern cap als comuns. “Hi ha molta feina i la gent marxa”, manifesten preocupats. Igualment recorden que la legislatura passada es va contractar una empresa per revisar els nivells salarials, “però ara ens han dit que en volen fer una nova revisió”. Mentrestant segueixen esperant alguna resposta a les seves queixes.

clam
Operaris
manteniment
Govern
salaris
baixos
Comentaris: 4

Comentaris

Sabien el sou quan es van presentar al edicte, si no estan contents cap a la privada. Aqui tenen seguretat de cobrar cada dia 25, estabiliitat de feina de per vida
La gent que treball per a Govern, també te dret a una revisió salarial a l’alça, igual que fan a la privada, hi ha molta gent que porta més de deu anys i el seu salari base es el mateix, i es vergonyós. Tothom té dret a un sou digne per tal de viure en condicions en aquesta societat, i lamentablement no es així. Per a tu es molt fàcil dir això de: “ que vagin a la privada “segurament tens un bon sou. Hi podries viure amb aquest sou que ensenya la noticia ????
Els de govern baixos i els comuns es passen
Els comuns que ?? Treballadors de Manteniment a 1000eur i a sobre eventuales treballant 10 mesos l any i els altres 2 sense cobrar. Així qui pot viure !!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic