Diari digital d'Andorra Bondia
L’Andrea Reynoso estudia a Madrid i va participar en l’organització del Campionat Europeu de Debat.
L’Andrea Reynoso estudia a Madrid i va participar en l’organització del Campionat Europeu de Debat.

Club de debat, futur laboral?


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: M. P.

Dos anys de preparatius que van culminar fa quinze dies amb l’organització de la 23a edició del Campionat d’Europa de Debat. L’esdeveniment es va celebrar a Madrid, però si ens interessa és perquè entre les persones que el van fer possible hi ha una andorrana: Andrea Reynoso, estudiant del grau en Protocol, Organització d’Esdeveniments i Comunicació Corporativa a la universitat Rey Juan Carlos. La seva entrada al món dels clubs de debat es va produir en aterrar a Madrid. Hi havia un club a la universitat i s’hi va sumar. Després de participar en alguns esdeveniments i conèixer persones d’aquest món, un dia la van contactar per si estava interessada a sumar-se a l’organització i aconseguir que Madrid fos la seu del campionat.
En aquell moment no comptaven, però, que una pandèmia se’ls creuaria pel camí. “El volíem fer tot presencial, però amb la Covid vam tenir problemes. Quan ja ho teníem tot buscat vam a haver de canviar perquè els organitzadors no volien que fos presencial”, relata. Finalment es va fer un format híbrid, s’ha fet famós en temps de pandèmia, i tot i que alguns estudiants es van desplaçar fins a Madrid, “els debats els havien de fer des de l’habitació”. Així que tot virtual.
Reynoso va ser l’encarregada de coordinar totes les inscripcions dels assistents i per sorpresa, juntament amb altres membres del seu equip, se’ls va encomanar que muntessin les sales de Zoom i que fessin les gravacions. “Vam estar tota la nit anterior provant-ho de mil maneres perquè era complicat, però al final va sortir bé”, afirma. Passats uns dies assegura que tot i la feina “m’ho vaig passar molt bé, i quan veus que la gent també s’ho passa bé, tot i la Covid, va ser molt gratificant”. També en destaca l’equip amb qui va treballar: “tots teníem ganes de fer-ho, i malgrat que ho hem fet tot online, ha estat un equip excel·lent i no hem tingut cap problema”.
La jove andorrana destaca que en la competició es van fer debats “importants”, i s’hi van poder veure els millors estudiants de més de 100 universitats. Més de 140 equips participants i més de 35 nacionalitats diferents. “Són gent que al final són els líders del demà”, assegura. I és precisament per això que té una petita espina clavada pel fet que a Andorra no hi ha massa tradició en la matèria. “Hi ha la lliga de debat de batxillerat, però a la universitat no hi ha club”. Considera que és un àmbit que caldria potenciar perquè “la gent d’aquí podria estar més connectada i Andorra es podria donar a conèixer, mostrar que està modernitzada i que li interessa el jovent que té ganes d’aprendre”.
Aquest interès sumat amb el perfil laboral en què es forma, fa que s’estigui plantejant la possibilitat de crear un club de debat la país. “Vull parlar amb la Universitat per si es podria fer”, exposa. Ho veu com un futur laboral? “M’agrada la comunicació i la negociació. Seria com un començament per arribar a fer alguna cosa. Crec que és una bona idea per a tothom. No ho descarto.” Mentre va posant les bases, pot seguir agafant experiència, i és que també han aconseguit que Madrid sigui escollida per acollir el Mundial de debat el 2023.

 

 

 

debat
futur
laboral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte