El repartiment dels autotests gratuïts que subministra el Govern a tots els residents majors de 6 anys començarà demà a Sant Julià i la resta de comuns s’hi aniran sumant progressivament. A Sant Julià l’operativa està previst que comenci a primera hora de la tarda. El dispositiu estarà ubicat a la plaça Germandat i es podran anar a recollir els tests entre les 15 i les 19 hores. Des de dissabte i fins dimecres dia 23, l’horari serà de les 9 del matí a les 19 hores, i el dia 24 el repartiment es concentrarà entre les 9 del matí i les 3 de la tarda. Per tal de poder recollir la prova és imprescindible portar el carnet de la CASS i per evitar aglomeracions, es podran recollir per nuclis de convivència i també els d’altres persones si es porta el carnet de la CASS.

En el cas de la capital, segons ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, el repartiment començarà dissabte a les 14 hores a l’antiga plaça de braus, davant de Govern, i s’hi podrà anar fins a les 21 hores. El Comú preveu repartir testos a 21.000 persones i per això ha buscat una localització àmplia, on s’habilitaran taules amb els noms per saber on cal acudir. La distribució s’allargarà fins al dia 23 i des de diumenge i fins dimecres l’horari serà de les 8 hores fins a les 21 hores. Tot i que es demana que es reculli el test amb el nom del cap de casa, el podrà passar a buscar qualsevol membre de la família degudament identificat.

A Escaldes-Engordany tenen previst començar el repartiment dissabte, però la corporació ahir encara no havia anunciat oficialment ni el lloc de distribució ni els horaris.

Canillo també ha informat que a partir de dissabte i fins dimecres dia 23 distribuirà els tests. Els ciutadans hauran d’anar a les taquilles de l’edifici del Telecabina i a les taquilles de l’aparcament del Tarter entre les 9.30 hores i les 19.30 hores i també serà necessari presentar el carnet de la CASS.

A la Massana avui encara s’estaven ultimant els detalls de la logística. La voluntat és començar el repartiment el cap de setmana si és possible i es preveuen horaris molt amplis perquè tothom hi pugui acudir. 

El Comú d’Encamp, en canvi, repartirà el test a domicili a les persones majors de 70 anys a partir de dilluns. La resta de la població podrà acudir a qualsevol dels quatre punts de recollida habilitats. Es recomana que acudeixi només una persona a recollir els tests de cada unitat familiar i que porti un document d’identificació. Els horaris de recollida són: als serveis de tràmits d’Encamp i el Pas, de 8 a 17 hores (el dia 24 fins a les 13 hores), i a les oficines de turisme (Encamp i el Pas de la Casa) de 9 a 13 hores i de 15  a 19 hores.