Andorra la Vella ja ha iniciat les tasques de substitució dels parquímetres de les zones verdes i blaves de la parròquia. Tal com ha anunciat la cònsol major, Conxita Marsol, el procés de renovació dels aparells s'anirà fent progressivament i es preveu que estigui del tot enllestit cap al setembre. "Vam ser la primera parròquia a tenir parquímetres fa més de 30 anys i han donat molt bon servei, però ja era hora d'apostar per nous parquímetres, més moderns i amb noves tecnologies que permetin moltes més coses que els que teníem fins ara", ha destacat la mandataria, que ha puntualitzat que tant bon punt es van instal·lant els nous aparells, ja es poden utiltizar.


Els aparells, que incorporen panells solars que permeten l'autoabastiment elèctric, s'han distribuït de manera més espaia i per tant, n'hi haurà menys que fins ara. El motiu? Els nous aparells permeten comprar el tiquet en línia a través d'una app per al mòbil, per tant, no hi ha necessitat de tenir tantes màquines. Marsol ha detallat que se n'instal·laran una setantenta de nous i la inversió ha sigut de 490.000 euros.


Per comprar el tiquet, doncs, es podrà fer des dels aparells distribuïts al carrer, inidcant la matrícula del vehicle i pagant amb targeta de crèdit, o a través de l'app ElParking, que es pot descarregar gratuïtament. "És una app que ja funciona en un centenar de ciutats, bàsicament a Espanya, per tant, qui la descarregui la podrà fer servir en altres llocs", va remarcar la cònsol, que també va assenyalar com un nou avantatge el fet que l'aplicació mòbil permet ampliar la validesa del tiquet a distància, o en cas de no esgotar el temps adquirit, l'app farà la devolució.


La corporació ha decidit, per ara, no permetre el pagament amb monedes, recordant que el concurs es va convocar durant la pandèmia i llavors "la moneda era una qüestió complicada", a més, segons Marsol, "cada vegada hi ha menys gent que l'utilitza". La cònsol creu que el canvi no ha de comportar cap inconvenient perquè "difícilment les persones que condueixen no tenen targeta", però tot i així ha deixat clar que en cas de tenir molta demanda els aparells estan preparats per adoptar aquest sistema, i mentrestant, "els agents de circulació podran ajudar facilitant el pagament".