Diari digital d'Andorra Bondia

Comerciants, hotelers i veïns de la Seu es mostren satisfets amb les obres del carrer Major


Escrit per: 
Redacció

Els màxims representants de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), de l’Associació d’Hostaleria i de l’Associació de Veïns han valorat de forma positiva les obres que s’estan portant a terme al carrer Major.

Així ho van manifestar els presidents de la UBSU, Ramon Ferrer, de l’Associació d’Hostaleria, Miquel Àngel Sànchez, i de l’Associació de Veïns del mateix carrer Major, Pere Serra, després d’haver mantingut la setmana passada una reunió d’avaluació amb l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i diversos tècnics municipals.
Batalla i els representants de les tres entitats van coincidir en destacar la importància d’invertir prop d’un milió i mig d’euros a la principal zona comercial i turística de la ciutat, com és el centre històric. El projecte del carrer Major té un cost de més de 880.000 euros, mentre que el dels carrers adjacents de Fra Andreu Capella i Lluís de Sabater ascendeix a 479.000 euros.
D’altra banda, tots van reconèixer que les obres s’han fet bé i ràpid. Segons l’alcalde de la Seu “aquestes eren les dues principals prioritats per a nosaltres, que les obres es féssin correctament i amb el menor temps possible”.
Els treballs van començar el dia 20 d’abril i ja estan arribant a les darreres fases. A més, s’ha permès la circulació de vianants a mesura que s’han anat finalitzant els diversos trams. La intervenció al carrer ha suposat, a banda d’un nou paviment i millores en la il·luminació, la renovació dels serveis del subsòl, amb la doble canalització de les aigües pluvials i les residuals, la instal·lació dels tubs de la fibra òptica, així com el soterrament dels contenidors d’escombraries.
Una altra de les conclusions de la reunió va ser la valoració positiva per l’aposta de soterrar els contenidors, ja que fer desaparèixer aquests elements de la superfície contribueix a ordenar i millorar la imatge del carrer. En aquest sentit, les tres entitats entenen que la decisió de la ubicació dels contenidors soterrats s’ha realitzat amb criteris tècnics, tot primant la seguretat dels edificis del carrer, ja que la gran majoria no tenen fonaments.
Així mateix, en la trobada entre la UBSU, l’Associació d’Hostaleria i de l’Associació de Veïns amb l’Ajuntament es va acordar establir amb la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet un protocol de neteja que garanteixi en tot moment la qualitat dels carrers Major i Canonges, especialment pel que fa referència a recollida de cartrons i altres deixalles de l’activitat comercial i dels mercats setmanals.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic