“Durant aquest mandat, s’ubicaran els apartaments de Calones 2, si res s’endarrereix”. Així ho han anunciat avui el cònsol major de la capital, Sergi González, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, durant la sessió del Consell de la gent gran, on han posat de manifest que l’habitatge és una problemàtica que encara continua sent prioritària al país, però especialment per a les persones de més de 65 anys, ja que els ingressos econòmics disminueixen i és més difícil que puguin fer front a les despeses mensuals.

“Actualment, tenim una llista d’espera de 17 persones als apartaments Calones, i això ens fa veure que la demanda continua existint, i la necessitat també”, ha explicat Nazzaro, que ha detallat que la corporació comunal treballa des del passat mes de gener per trobar diferents llocs on ubicar els apartaments.

Per poder accedir als apartaments de Calones es tenen en compte diversos criteris, tot i que els més importants són l’edat i els recursos econòmics. Amb tot, Nazzaro ha posat sobre la taula les entrevistes personals que s’estan realitzant per conèixer de primera mà la realitat de cada sol·licitant i evitar altres problemàtiques com la solitud. I en aquest sentit, ha manifestat la necessitat de millorar la comunicació amb Afers Socials per garantir una atenció digna als ciutadans de més de 65 anys, un tema en el qual la corporació parroquial està treballant de forma prioritària.

D’altra banda, en la sessió, González ha recalcat també la voluntat de continuar amb totes les línies de treball engegades, com ara la plantació d’arbres per crear ombra en zones estratègiques o la reforma de les voravies de la parròquia, entre altres. Totes les propostes d’inquietuds o canvis que es detecten es fan arribar mitjançant els vuit components del Consell, conformat per representants d’entitats parroquials de la gent gran, d’usuaris dels serveis per al col·lectiu que ofereix el Comú i de residències d’atenció a la gent gran i persones majors de 65 anys no vinculades al món associatiu d’Andorra la Vella, Santa Coloma i la Margineda.

En la sessió del Consell de la gent gran s'ha donat llum verd també a la campanya informativa que es farà de cara a les eleccions al consell previstes per a la tardor vinent, a la vegada que s'ha acordat l’ampliació dels representants de les residències, centres sociosanitaris i Centre de Dia, que passaran a tenir dues persones, així com la voluntat que tots els consellers tinguin 65 anys o més per poder tenir propostes més realistes i enriquidores.