Facilitar l’accés dels pacients del SAAS a assajos clínics de l’Institut Català Oncològic (ICO), el que suposa una col·laboració en matèria d’investigació científica i alhora una oferta de possibilitats terapèutiques novedoses a pacients del Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS). Rebre assessorament en consell genètic, tant professional mitjançant la possibilitat de participar en sessions clíniques i formatives del Programa del Càncer hereditari de l’ICO, com assistencial per la facultat de derivar pacients del SAAS a la Unitat de Consell Genètic de l’ICO. I col·laboració a nivell de formació, tot promovent projectes formatius específics d’interès recíproc, i permetent l’intercanvi de professionals entre les dues institucions per fomentar la formació i el desenvolupament de professionals en l’àmbit de la medicina pal·liativa. Són només alguns dels avantatges que ha d’aportar el conveni que el SAAS i l’ICO han signat avui i pel qual s’estableixen línies de col·laboració entre les dues institucions en àmbits com el del dolor oncològic i el de les cures pal·liatives.
Així doncs, aquesta col·laboració entre les dues institucions se centra en quatre pilars: suport assistencial, investigació clínica, assessorament en consell genètic i formació dels professionals, tal com desgrana el SAAS en el comunicat de premsa mitjançant el qual informa de l’acord assolit amb la institució sanitària catalana.
El conveni té vigència inicial de quatre anys, i s’anirà prorrogant prèvia voluntat expressa d’ambdues parts. En aquest sentit, es farà un seguiment anual de la conformitat de l’activitat acordada. A més, el conveni és a cost zero per a les dues parts, així que no té cost, ni per al SAAS ni per a l’ICO.