Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les formacions de la Creu Roja impartida a estudiants.
Una de les formacions de la Creu Roja impartida a estudiants.

Cooperació en primers auxilis i voluntariat entre el Lycée i la Creu Roja


Escrit per: 
Redacció

El Lycée Comte de Foix i la Creu Roja Andorrana han tancat a finals d’any un conveni de col·laboració per a activitats de prevenció i d’emergència que es desenvoluparà al llarg del 2022.
L’acord consisteix a desenvolupar programes de formacions conjuntes, intercanvi, i cooperació pel que fa a primers auxilis i el voluntariat. La col·laboració consisteix a disposar en qualsevol moment (tant en situació d’emergència com en situació de normalitat) d’alumnes formats com a voluntaris socorristes que puguin prestar ajuda en serveis de preventius i emergències a Andorra.

L’acord preveu també la col·laboració entre el Lycée i la Creu Roja en casos de simulacres d’emergència i programes de formacions. D’aquesta manera la Creu Roja Andorrana es compromet a formar els alumnes del Lycée de 10 a 16 anys en Primers Socors Cívics de nivell 1, i els de 16 en amunt en Primers Socors per Equip de Nivell 1 i 2 o Primers Socors en Emergències Generals. A banda d’això, la Creu Roja participarà en els actes convocats pel Lycée amb serveis de preventius i a donar formació continua i actualitzada als alumnes voluntaris.

L’acord està tenint una molt bona acceptació entre els alumnes. El proviseur del Lycée Comte de Foix, Olivier Salvan, ha valorat positivament aquesta col·laboració recordant que
“s’engloba en els estatut que té l’establiment amb les institucions per facilitar la labor educativa, així com l’intercanvi i la difusió de valors i coneixements científics.” El responsable de l’àrea operativa de la Creu Roja, Quim Fenoll, ha volgut remarcar la importància de formar en primers auxilis els més joves, tasca que ja es fa al país i de manera pionera amb el programa PAPI, i ha afegit que aquest acord “permet formalitzar la formació inicial que els fem: passem de la teoria a la pràctica. Ens permet ampliar els nostres equips de preventius, formar les futures generacions a saber reaccionar davant situacions d’emergències i també compartir els valors de la nostra entitat, que són rellevants per a qualsevol persona, i en la construcció dels adults de demà.”

Aquest conveni es beneficiarà d’un reconeixement oficial dins el sistema acadèmic amb convalidació amb els emesos per la Croix Rouge Française, per als voluntaris que facin un mínim de trenta hores anuals.

cooperació
primers auxilis
Voluntariat
Lycée
creu roja andorrana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte