Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment d'un simulacre a pistes.
Un moment d'un simulacre a pistes.

Creats els comitès mèdics de bombers i cos penitenciari


Escrit per: 
Redacció / Foto: Grandvalira

El Govern ha aprovat avui els decrets de la creació dels comitès mèdics del cos penitenciari i del cos de prevenció i extinció d’incendis i salvaments, que seran els responsables d’efectuar els exàmens de salut específics i la revisió psicotècnica o mèdica dels membres dels dos cossos en cas que es constati que existeixen símptomes o indicis suficients per creure que els ha sobrevingut algun problema físic, psíquic o sensorial que pot afectar negativament o que els pot fer no aptes per a l’activitat que han de desenvolupar.

D'altra banda, el Govern ha aprovat tres decrets d'habilitació especial per exercir la professió titulada d'infermer i un per exercir la professió titulada de metge generalista, durant la temporada d'hivern 2020/2021 en l'àmbit dels centres mèdics d'atenció a les pistes d'esquí d'Andorra. Amb aquests decrets el Govern vol donar resposta a les necessitats sectorials laborals dels camps de neu per aquesta imminent temporada d'esquí.

Els centres mèdics d'atenció a les pistes d'esquí són els responsables de proporcionar l'atenció sanitària immediata als usuaris que així ho requereixin, tant per haver patit un accident com per altres problemes urgents de salut. Igualment han de preparar el pacient adequadament per ser transportat a un centre hospitalari, en cas de ser necessari. D'aquesta manera, els centres s'han de dotar d'un nombre suficient de metges, que els permeti complir adequadament amb aquestes funcions. En general, els centres disposen d'un titular administratiu (metge amb autorització d'exercici de la professió titulada) que acaba de completar el seu equip de treball amb professionals temporals que els permet desenvolupar adequadament les seves funcions d'atenció sanitària dels usuaris dels camps de neu.

comitès mèdics
bombers
cos penitenciari
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic