La Creu Roja Andorrana ha presentat avui el nou rellotge geolocalitzador per a assistència en situacions de risc o emergència fora del domicili. S'ha fet una primera compra de 40 unitats, amb una llista d'espera de vint persones. Els interessats hauran de deixar un dipòsit de 50 euros i abonar-ne 24 més per a la instal·lació. La quota mensual serà de 35 euros per al seguiment, les averies i les sortides socioculturals. De tota manera, Afers Socials podrà exonerar del pagament total o parcial a les persones que consideri que ho necessitin.

Els usuaris que tingui aquest rellotge hauran de prémer un botó quan tinguin una emergència, de manera que puguin ser atesos per la Creu Roja de Catalunya, amb els quals podran parlar al moment i així es podran avaluar les necessitats que es puguin derivar de la situació amb els cossos d'emergència. El perfil de l'usuari és una persona de 70 anys, convalescents, amb diversitat funcional, malalties cròniques, centres de dia i residències o mobilitat reduïda, però també infants i joves amb fragilitat, persones que surtin a l'hort o a la muntanya, esportistes o treballadors en llocs solitaris.

El rellotge inclou funcionalitats que encara no estan operatives, perquè s'estan fent proves per comprovar-ne la seva eficiència. La Creu Roja està treballant amb el detector de caigudes, que realitza automàticament, a través d'un sensor, una trucada en mans lliures enviant un missatge d'alerta. També amb el localitzador de persones, que permet a familiars i cuidadors conèixer la ubicació de persones que pateixen algun tipus de deteriorament cognitiu i poden desorientar-se.