Diari digital d'Andorra Bondia

Cursos perquè els treballadors de les grans superfícies atenguin en català


Escrit per: 
M. S. C.

El Govern oferirà cursos específics per impulsar l’ús del català entre els treballadors dels grans magatzems. Amb aquest objectiu, la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i els representants de Pyrénées, Pyrénées Hiper Centre, Andorra 2000, Escale, Monoprix, Monop i Mr Bricolage han signat aquest dijous un conveni. A aquests establiments s’hi afegiran el Punt de Trobada i l’Hiper Andorra.

La intenció de la iniciativa és capgirar les dades registrades en l’últim indicador lingüístic, que constata que l’atenció als clients en català a les grans superfícies s’ha reduït 4 punts respecte al 2004, mentre que la gent que vol ser atesa en català ha crescut uns 7 punts fins a situar-se al 18,3%.
Per aquest motiu, el Govern oferirà un mòdul oral bàsic als treballadors d’aquestes empreses que constarà de vint hores. Una part s’impartirà en aules específiques i també inclourà sessions pràctiques. Aquestes formacions ja estan en marxa en dos establiments. En total són uns deu grups formats per una dotzena de persones. L’objectiu és que al cap d’un any els assalariats que hagin seguit el curs es puguin adreçar als clients en català.
Al mateix temps, el Govern anirà acreditant els treballadors que assisteixin als cursos i al cap d’un any s’avaluarà l’experiència per veure si cal introduir-hi canvis. Vela també ha indicat que el personal portarà un distintiu amb la frase “Us puc atendre en català” o “Estic aprenent català”. Els empleats també rebran una carta en què se’ls recordarà que els ciutadans tenen dret de ser atesos en aquesta llengua. Així mateix, podran utilitzar la resta de recursos que s’ofereix.
Patrick Pérez, de Pyrénées, ha indicat que els cursos han tingut una gran acceptació i que ofereixen valor afegit a la clientela. Antoni Cachafeiro, d’ACA-SAU, ha felicitat el Govern per la iniciativa.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic