El Tribunal de Corts va esperar fins ahir per fer pública la resolució per la qual desestima el recurs presentat per la gran majoria dels processats en el cas BPA contra la presència del Govern i dels actors civils com a part del judici. En aquesta resolució, segons fonts properes al cas, el Tribunal només respon aquestes qüestions prèvies que van presentar la totalitat de les defenses en contra d’aquestes parts. Per la resta de les qüestions que cada defensa ha presentat, algunes de conjuntes i d’altres per separat i que, segons aquestes parts, tenen a veure amb mancances en el procediment i a la presumpta vulneració de drets, el Tribunal de Corts ha respost en aquesta resolució que no tenen cap incidència directa en el procediment. 
Aquesta resolució, però, no ha sorprès les defenses, que han presentat el recurs i, tal com ja van avançar, els obre la porta per ascendir la qüestió al Constitucional. Així, amb la resolució del Tribunal de Corts a les mans, el següent pas que han d’estudiar, cosa que faran els dies següents, és presentar un recurs al Constitucional. El contingut d’aquest recurs es basarà en el mateix argument que el que s’ha presentat al Tribunal de Corts i insistirà en la vulneració de drets constitucionals i també en aquest rebuig al fet  que tant Govern com els actors civils siguin  parts en el judici. 
Així, es preveu que durant aquesta setmana s’estudiï el contingut del recurs d’empara al Constitucional i es presenti com a molt tard la setmana vinent, o la propera, ja que disposen de quinze dies des d’ahir, que va ser quan es va notificar la resolució del Tribunal de Corts. 
El Tribunal Constitucional, però, té dues opcions davant aquest recurs d’empara, que és el d’admetre’l, o no. En el primer cas, la represa del judici del cas BPA tardarà uns quans mesos més. 
El Tribunal de Corts, presidit per Josep Maria Pijuan, va resoldre el 30 de gener passat mantenir les parts del Govern i els actors civils en el cas BPA de blanqueig de capitals. Tot i això, va admetre el paper “confús” del representant del Govern en qualitat d’interès col·lectiu o d’afectat.