Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes esperant el bus.
Alumnes esperant el bus.

Denuncien que els usuaris del bus lliure no hi poden accedir


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: DMR

Tot i que es lleven a les sis del matí per estar a les set ben puntuals a la parada de bus que hi ha davant del Lycée, no aconsegueixen pujar ni al primer ni al segon autobús que passa. Es tracta dels alumnes de segona ensenyança i batxillerat que van a estudiar a la Margineda i que no volen arribar tard a classe. Quina ha estat l’opció d’alguns d’aquests joves? Després d’esperar una hora, baixar caminant. 

En algun cas, com que ja tenen 16 anys, els pares els han donat el vistiplau, però si són més petits, ara per ara, la solució serà acompanyar-los a classe amb el seu cotxe, tot i haver pagat l’abonament del bus lliure i no haver rebut ahir al matí ni tan sols una disculpa ni un “ja mirarem d’arreglar-ho”. 

Això és el que han denunciat algunes famílies que només han trobat com a resposta: “d’això s’encarrega el departament de Transports” si trucaven al Transport escolar; i “això és competència del departament de Transports”, la qual cosa els ha indignat encara més. “És una vergonya”, va manifestar un dels afectats, el president de l’Associació de Pares i Mares de primària del col·legi espanyol María Moliner, Carlos Fernández. I més encara, va explicar, quan d’aquesta i altres qüestions relacionades amb l’inici del curs escolar, les associacions de pares i mares dels tres sistemes educatius en van parlar amb el ministeri d’Educació a finals del mes d’agost. 

Es tracta d’una problemàtica que va més enllà de les cues de joves que s’aglomeren davant la porta del bus per assegurar-se un seient o un tros de passadís en uns vehicles que ara per ara poden portar el 75% dels passatgers a causa de l’emergència sanitària. I encara, perquè fins diumenge passat només podien omplir el vehicle amb el 50% de la seva capacitat.

Les famílies no se’n saben avenir: com pot ser que no s’hagi donat una solució a un problema que no és d’ara, sinó que fa tant  temps que s’arrossega. “Sembla mentida que no ho hagin previst amb la suficient antelació”. Això indica, va declarar Fernández, que hi ha hagut “improvisació” en l’organització d’aquest començament de curs. I considera que aquesta situació s’hauria “d’arreglar” i que potser la solució passaria per ampliar el nombre de vehicles que fan la ruta i així reforçar el servei. La preocupació dels pares  va augmentar ahir a la tarda perquè van explicar que és avui realment el dia que els alumnes de tots els cursos coincidiran a l’hora d’agafar el bus lliure per anar a l’escola, ja que és avui quan voldran accedir-hi el 100% dels alumnes usuaris dels diferents cursos de segona ensenyança i batxillerat.

Pel que fa al transport escolar dels alumnes de primera ensenyança, on la capacitat permesa és del 100% de la seva capacitat, les famílies consideren que s’hi apleguen alumnes de diversos cursos i classes i no saben si tenen ja un seient assignat de manera que sempre sigui el mateix. Creuen que aquesta actuació contrasta amb les mesures de distància i de seguretat que s’han d’observar als espais comuns dels centres educatius.

denuncien
usuaris
bus lliure
accedir
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic