Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern prohibirà per llei l’ostentació de símbols religiosos.
El Govern prohibirà per llei l’ostentació de símbols religiosos.

Docents dividits sobre la prohibició dels símbols religiosos


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Els docents del país es troben dividits a l’hora de posicionar-se sobre la prohibició o no dels símbols religiosos a les escoles. Així ho mostra una enquesta que el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha dut a terme entre els seus afiliats arran que el Govern anunciés la voluntat de prohibir per llei els símbols religiosos ostentosos. La decisió ha arribat després del conflicte que hi ha vigent amb la família d’una menor que no assisteix a classe perquè no pot portar el vel, una situació que ha arribat a la Batllia.

Segons s'ha informat des del SEP l’enquesta ha estat “totalment anònima”, fet que ha comportat “una resposta molt més elevada de l’habitual per part dels afiliats i afiliades”. Per sobre de tot, “la visió dels participants parteix de la defensa del dret a l’Educació dels infants per sobre de tot”, però a partir d’aquí “la polarització es fa palesa”, exposen.

“Una gran part defensa els costums, cultura i tradicions del país i, per tant, no veuen malament una llei que prohibeixi l’ostentació de cap símbol religiós i apel·len a la laïcitat”, manifesten, altres, però, “demostren no tenir cap prejudici en relació amb la manifestació d’aquests símbols, ja que per davant de tot, preval l’educació dels infants i joves del país”. Igualment, “una gran part defensa la no-ostentació d’aquests símbols fins a la majoria d’edat, a partir de la qual ja es pot decidir legalment de manera personal tot i treballar a l’escola pública andorrana”. Segons el comunicat fet públic pel sindicat, “existeix l’opinió de no fer manifestació d’aquests símbols ni en alumnes ni en el professorat”. De la mateixa manera els docents reconeixen, a nivell general, que “és un tema difícil de tractar, però alhora necessari”.

D’altra banda, els docents que han participat en l’enquesta també fan referència “a la defensa dels drets de la dona i de la igualtat de gènere i, també, n’hi ha que opinen que aquest no és un tema sobre el qual el SEP hagi d’opinar”. Precisament, una de les primeres coses que assenyalen des del sindicat és que en tractar-se d’una temàtica que no afectava directament la defensa i millora dels drets dels treballadors del sector fora d’un punt de vista personal, “el SEP no s’hi ha pronunciat al respecte fins avui”. Tot i així, expliquen, “hem volgut demanar el parer al respecte aprofitant que es trametrà un projecte de llei que pot afectar els treballadors del sector de l’educació i creiem que és aquí on hi ha la tasca del Sindicat de l’Ensenyament Públic d’Andorra, en la defensa i protecció dels drets dels treballadors”. Finalment, apunten, “si les opinions del conjunt d’afiliats es pot tenir en compte en aquesta futura llei, creiem que ara és el moment”.

docents
dividits
sobre
la prohibició dels símbols religiosos
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic