De les seixanta-quatre parades del Vide Dressing de la Massana, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana, quatre tenen una finalitat cent per cent solidària: Unicef, Stop Violències, Ales de Papallona i Second Life. Aquest darrer estand anirà a càrrec de dos estudiants de batxillerat de l’escola andorrana, Luis Pinto i Alejandro Garcia.
Els dos joves han decidit participar al mercat de segona mà, dins el seu projecte PAS (Projecte d’Actuació i Servei). Una part del seu treball l’han dedicat a la difusió d’una campanya per promoure l’economia circular i el comerç sostenible. De forma paral·lela han fet una recollida de roba i complements, que han sortit tant dels seus propis armaris com de donacions d’amics i companys de l’escola. Per tant, enguany al Vide Dressing hi haurà força roba juvenil per a nois, tot i que també tenen alguna peça femenina. El tercer pas serà aquest cap de setmana, venent els articles al mercat i intentant obtenir una bona recaptació per poder col·laborar a l’entitat Cooperació per al Desenvolupament Local de Burkina Faso, creada per una exalumna del centre.
Per portar a terme el seu projecte, els joves han comptat amb l’assessorament de la professora d’Economia Itxaso Sanz, que és qui els va incitar a triar aquest tema, dins les seves classes sobre economia col·laborativa, segons ha informat el Comú de la Massana en un comunicat.