Dotze equips prendran part aquest dissabte de la desena edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom (WRO), una competició de robòtica educativa d'àmbit internacional, que ofereix a infants i joves l'oportunitat d'apropar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i a l'enginyeria.

Els joves participants en aquesta competició, amb el suport del seu entrenador, han hagut de construir un robot innovador que superi un repte. Així, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes i, al mateix temps, desenvolupen les seves competències personals.

Les categories en les quals competiran els equips són Star, per a infants de 8 a 12 anys, Elementary, per a infants de 8 a 12 anys i Junior, per a joves d'11 a 15 anys.

A les 10 del matí de dissabte s'obriran per al públic les portes de l'auditori del Centre de formació professional d'Aixovall i començaran les rondes de classificació de les diferents categories. Cada equip podrà realitzar fins a un total de quatre rondes, de les que puntuaran per a la classificació final les dues millors.

Els guanyadors de cada categoria tindran accés a la final nacional espanyola de la WRO que tindrà lloc els pròxims 14 i 15 de setembre a Almeria.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la First Lego league (FLL), que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L'objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l'educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees - ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.