Diari digital d'Andorra Bondia
El 21è Consell General dels Joves celebrat avui.
El 21è Consell General dels Joves celebrat avui.

El 21è Consell General dels Joves demana regular la doble nacionalitat


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consell Comarcal

Fins a 28 alumnes de segona ensenyança han ocupat els escons del Consell General per debatre les sis proposicions de llei que s'han elevat al plenari per a la seva votació. Els joves van aprovar amb 23 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions la modificació de l’article 7 de la Constitució perquè la doble nacionalitat sigui regulada. Aquesta proposició de llei, en preveure una modificació de la Carta Magna, ha rebut el vistiplau en votació pública, oral i per crida, tal com preveu el reglament parlamentari.

Els joves també han aprovat, per àmplia majoria, la proposició de llei per facilitar els tràmits per realitzar estudis a l’estranger que preveu la creació d’un servei d’acompanyament als estudiants dins del ministeri d’Afers exteriors. La proposició ha rebut el suport de 22 alumnes, 2 hi han votat en contra i 4 s'han abstingut. Per contra, els joves consellers no van donar suport a la proposició de llei que promovia el descans setmanal de tres dies amb quatre jornades laborals. La iniciativa només va rebre el vot favorable d’1 conseller, 21 hi van votar en contra i 6 s'han abstingut. Tampoc ha prosperat la proposició de llei per a la reducció del preu dels pisos de lloguer per a joves. La iniciativa ha rebut únicament 4 vots a favor, 6 en contra i 18 abstencions.

Posteriorment, s'ha tractat la proposició de llei per incentivar les ofertes de treball i les pràctiques formatives per als joves menors de 14 a 17 anys. Aquesta iniciativa ha aconseguit el suport pràcticament unànime de la cambra, amb 26 vots a favor i 2 abstencions. L’última proposició de llei que s'ha debatut és la relativa a la reforma del sistema educatiu a Andorra i l’establiment de la jornada intensiva a segona ensenyança. En aquest cas, 26 estudiants hi han votat a favor, 1 en contra i 1 persona s'ha abstingut.

La 21a edició del Consell General dels joves ha comptat amb la participació de 8 alumnes del Lycée Comte de Foix; 4 alumnes de l’escola andorrana d’Encamp; 4 de l’escola andorrana d’Ordino; 4 de l’escola andorrana de Santa Coloma; 2 del col·legi espanyol María Moliner; 2 alumnes del col·legi Mare Janer; dos més del col·legi Sant Ermengol; 1  alumne de l’escola Sagrada Família, finalment 1 alumne del centre Agora International School.  També hi van assistir 10 alumnes més en qualitat de suplents i que han fet tasques de comunicació.

 

 

 

consell
joves
nacionalitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte