Diari digital d'Andorra Bondia
El CREI és un recurs d’alta complexitat amb capacitat per a 19 places residencials i 16 places diürnes.
El CREI és un recurs d’alta complexitat amb capacitat per a 19 places residencials i 16 places diürnes.

El batlle de menors autoritzarà la derivació dels joves al CREI


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: Facundo Santana

L’ingrés dels adolescents i joves al centre residencial d’educació intensiva (CREI) l’haurà d’autoritzar el batlle competent de la jurisdicció de menors tenint en compte la proposta tècnica prèvia que farà el servei especialitzat d’atenció a la infància i l’adolescència i que també haurà d’aprovar la comissió d’atenció a la infància i l’adolescència. Això pel que fa al servei residencial al qual poden accedir els adolescents que es trobin en situació de desemparament, és a dir, sota la tutela de l’Estat, sempre d’acord amb el que estableix la Llei qualificada dels drets dels infants i adolescents. Així es puntualitza en la resposta de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, a la bateria de preguntes formulades pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.  Pel que fa a l’ingrés dels menors d’edat al servei de dia, es recorda que no han d’estar necessàriament tutelats i que el seu ingrés el decideix la comissió d’atenció a la infància i l’adolescència. 

Un altre dels aspectes sobre els quals es pronuncia Afers Socials té relació amb la convivència entre els usuaris del CREI i els veïns de la zona de Santa Coloma on es troba situat. En aquest sentit, es detalla que ja s’està treballant amb el Comú d’Andorra la Vella per programar una visita a les instal·lacions i l’explicació del projecte al veïnatge. Igualment s’informa que l’entitat adjudicatària haurà d’efectuar un treball comunitari amb l’entorn on està ubicat el CREI des del vessant de la prevenció, promoció i suport. 

Ita, també interessada
Serà a finals d’aquest mes quan el ministeri obrirà els sobres amb les ofertes presentades per les entitats interessades en la gestió del CREI. Tal com ja va informar el BonDia, l’associació sense ànim de lucre Intress estaria interessada en aquest concurs, ja que des de mitjans del mes passat està buscant una persona per portar a terme la direcció del centre. També Ita Salut Mental està cercant director i professor. I és que cal recordar que al plec de bases es demana expressament la presentació del currículum del director que l’empresa adjudicatària proposi per a aquesta responsabilitat. 

Andorra
CREI
joves
Habitatge
residència
afers socials
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic