Dijous vinent tindrà lloc una xerrada per conèixer el projecte Phénoclim i les curiositats de les plantes que el protagonitzen. Serà a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany a les 19 hores. Es tracta d’un projecte d’observació de la natura que funciona ja amb èxit als Alps i que ara el Centre d’Estudis de la Neu i a Muntanya (Cenma) vol impulsar a Andorra. 
Segons la investigadora del Cenma, Clara Pladevall, “l’objectiu que busquem és que la gent que tingui interès ens ajudi a fer observacions, que s’impliqui en el projecte”. La fenologia, o el moment en què es produeix un esdeveniment en el cicle de vida d’una planta, explica, està fortament influenciada per la climatologia. El projecte Phénoclim agrupa les dues ciències amb la intenció de conèixer com el canvi climàtic està afectant el cicle vital de les plantes pirinenques. Així, a partir d’una xarxa d’observadors voluntaris arreu del Pirineu i els Alps, les dades de quan floreix una planta a cada territori, permetran conèixer la variació que el canvi climàtic està efectuant al nostre medi i el nivell d’adaptació de la vegetació a aquest fenomen.
Phénoclim ja s’ha presentat als representants dels centres educatius que són escola verda del país, i Pladevall confia precisament que la implicació de les escoles serà important perquè els alumnes es podran “sentir partícips” en la solució dels problemes que planteja el canvi climàtic en l’evolució de la flora.
El projecte Phénoclim va començar l’any 2004 als Alps i compta amb la participació oberta de la ciutadania i la comunitat escolar. Després de més d’una dècada, el projecte transfronterer amb finançament europeu es proposa implantar-lo als Pirineus.